Nyheder

Nu har SAS åbnet base i Aarhus Airport

09-04-2018


I slutningen af 2017 kunne Aarhus Airport i samarbejde med SAS løfte sløret for, at SAS investerer et trecifret millionbeløb i Aarhus Airport. En satsning så stor at parterne forventer omkring 200.000 flere passagerer i lufthavnen årligt og dermed en vækst i lufthavnens trafik på mere end 50 procent. Mandag morgen blev samarbejdet skudt i gang, da de første fly fra henholdsvis München, Stockholm og Oslo landede i Aarhus.

”Det er en stor dag i Aarhus Airport. Efter en række magre år er vi nu lykkedes med at etablere en række nye ruter, som kommer til at betyde en stor omvæltning for lufthavnens samlede tilbud til lokalområdets erhvervsliv og privatpersoner. En så massiv udvidelse af lufthavnens trafik er ikke set før, og den harmonerer præcist med det lokale erhvervslivs ønsker,” siger en begejstret bestyrelsesformand Torben Boldsen. 

Han henviser til, at det nu er op til østjyderne, hvorvidt partnerskabet mellem SAS og Aarhus Airport skal blive en succes. Og i den forbindelse er det afgørende, at fortællingen om lufthavnen ændrer karakter, mener Torben Boldsen. 

”Aarhus Airport har i mange år haft et lidt blakket ry som en gammel og støvet lufthavn uden ret mange muligheder. Det er et ry, som ikke længere giver mening, og derfor skal vi først og fremmest have ændret på opfattelsen af lufthavnen blandt østjyderne. Det er i sidste ende dem, der får glæde af de mange nye muligheder og selvfølgelig dem, der skal gøre brug af dem,” siger bestyrelsesformanden. 

Udover nye ruter fra Aarhus til München, Stockholm, Oslo, Nice, Mallorca og Split indeholder samarbejdet med SAS, at den allerede eksisterende rute til Malaga gøres til en helårsrute, ligesom SAS øger flyvningerne mellem Aarhus og København med 20 procent. Her er tale om lufthavnens største rute, der årligt fragter omkring 200.000 passagerer.

Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte