Norwegian åbner tre nye ruter

14-11-2023

Et af danskernes foretrukne lavprisflyselskaber, Norwegian, starter tre nye sydeuropæiske ruter op fra Aarhus Airport til foråret. Alicante kommer på afgangstavlen som en splinterny destination, ligesom klassikerne Malaga og Palma de Mallorca også er i flyselskabets sommerprogram.

Det er første gang nogensinde, at Norwegian starter ruter op i Aarhus Airport. Norwegian tapper dermed ind i det store potentiale af rejsende, der er i Aarhus-regionen. Op mod 1,3 millioner indbyggere er, med Aarhus Airport’s beliggenhed i hjertet af Østjylland, dermed tættere på at kunne gå om bord i et Norwegianfly end nogensinde. Med østjydernes rejseadfærd, kan det kaste mange passagerer af sig. I første omgang kommer Norwegian ind i sommermånederne 2024 med en sædekapacitet på omkring 50.000 rejsende til de tre spanske soldestinationer.

“Vi er meget glade for, at vi nu åbner vores allerførste ruter fra Aarhus Airport og dermed kan byde en masse nye passagerer fra Aarhus og omegn velkommen ombord denne sommer. Aarhus Airport har opnået en imponerende vækst de seneste år, og vi ved, at de her tre sommerdestinationer er blandt favoritterne – så vi er sikre på, at de bliver godt taget imod”, siger Magnus Thome Maursund, Chief Commercial Officer i Norwegian.

Norwegian blev kåret til Danmarks bedste lavprisselskab ved årets Danish Travel Awards i oktober, og hele lufthavnen glæder sig til, at de karakteristiske haleror med kendte nordiske personligheder og de særdeles brændstofeffektive moderne rødnæsede fly bliver et hverdagssyn i Aarhus Airport. Ifølge direktøren i Aarhus Airport er det populære flyselskab et rigtigt godt match til de rejsende i Østjylland.

”Vi er meget begejstrede for, at Norwegian har valgt at prioritere Aarhus-regionen i deres sommerprogram. Spanien er danskernes foretrukne rejseland, og særligt Alicante har stået højt på vores ønskeliste længe. Der er rigtig mange østjyder, som nærmest benytter Alicante som deres andet hjem, og dem kan vi nu imødekomme med en direkte rute. Det samme tætte bånd er der imellem østjyderne og Malaga, mens Mallorca er et af tidens hotteste feriesteder”, siger Lotta Sandsgaard, som er administrerende direktør i Aarhus Airport, og fortsætter:

”Norwegian har solide relationer til rejseoperatører, og Aarhus Airport vurderer, at de nye ruter vil blive rigtigt godt modtaget af branchen, som et stærkt supplement til vores allerede eksisterende ruter til Malaga og Palma de Mallorca. Vi ser en voksende efterspørgsel, og det er godt set af Norwegian at lægge ud med de tre destinationer og netop nu træde ind i lufthavnens vækstrejse”.

Antallet af rejsende er stærkt stigende i Aarhus Airport. Allerede i september overhalede lufthavnen det samlede passagertal i 2023, og i november oversteg lufthavnens samlede passagertal det totale antal rejsende i 2019. Aarhus Airport er i dag Danmarks hurtigst voksende lufthavn opgjort i internationale passagerer.

Alicante-ruten går i luften som den første den 31. marts 2024 med to ugentlige afgange torsdag og søndag. Dernæst følger Malaga den 6. april 2024 med en lørdagsafgang, mens det første fly til Palma de Mallorca letter den 3. maj 2024 med to ugentlige afgange mandag og fredag.

Billetsalget starter den 14. november, hvor der er et stort antal flybilletter til ekstra gode priser til salg her

Bliv inspireret
og modtag nyheder