Aarhus Airport tættere på årets vækstmål

02-10-2023

Internationale rejsende og erhvervsgæster bærer væksten.

Passagererne strømmer fortsat til og fra Aarhus Airport. I september måned rejste 57.537 gæster gennem terminalen og løftede årets samlede passagertal op på 433.499. Derved oversteg antallet af rejsende i årets første ni måneder det totale antal passagerer i 2022, og lufthavnen er således godt på vej til at indfri årets vækstmål på 530.000 rejsende.

”Vi stræber efter at hæve passagertallet fra sidste år med 25 procent i 2023. September har budt på et fortsat stort rykind af internationale rejsende, ligesom årets indenrigstrafik topper i september måned. Erhvervstrafikken er tilbage på fuldt blus, og vi har sammen med SAS skruet op for afgangene til Oslo og Stockholm. På solsiden har Mallorca og Malaga trukket godt igennem, ligesom Jyllands eneste direkte rute til Faro i Algarve er blevet så populær, at Ryanair har besluttet at beflyve ruten hele året”, siger Lotta Sandsgaard, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

Det er fortsat de internationale rejsende, der bærer væksten. I sammenligning med 2019, der er lufthavnens rekordår i nyere tid, viser september måned en stigning på 40 procent af rejsende, der flyver til eller fra London, Milano samt andre storbyer og soldestinationer, der er på udenlandskortet fra den østjyske lufthavn. Mens charterflyvningerne og ruteflyvningerne sydpå traditionelt set vil stilne lidt af i efterårsmånederne, forventer lufthavnen at fastholde niveauet inden for erhvervsrejsende.

”Rejseaktiviteten overstiger langt niveauet før pandemien, og vi ser en opblussen af erhvervsrejsende. Det er et tydeligt signal om, at erhvervslivet i Østjylland i stigende grad benytter Aarhus Airport. Jeg glæder mig over, at lufthavnen bidrager til virksomhedernes og hele områdets vækst, og vi arbejder hårdt på at etablere de ruter, der matcher behovet. Lufthavnen er et aktiv for de mange udenlandske medarbejdere, der er tilknyttet de østjyske virksomheder, og den internationale arbejdsstyrke skaber et stort rejsebehov både blandt medarbejderne samt deres familier og venner”, fortsætter Lotta Sandsgaard.

Aarhusregionen er Danmarks største økonomiske vækstcentrum næst efter hovedstadsregionen og danner hjemsted for Vestas, Arla og Danish Crown med flere. En stor del af deres og andre internationale virksomheders personaleressourcer er bosat i Aarhus og har derved blot cirka 35 minutters kørsel til Aarhus Airport.

Bliv inspireret
og modtag nyheder