Djursland har næse for gastronomi

24-11-2023

Lokale fødevareproducenter, restauratører og besøgssteder fandt sammen til stort mad-arrangement i Aarhus Airport den 23. november. Målet: Endnu flere glade, mætte gæster på Djursland.

Kronvildt fra Løvenholm-skovene, jomfruhummer fra Anholt, vildmarks-gourmet i Mols Bjerge, havørreder fra Sletterhage, æblemost, kaffe, jordbær og meget mere. Djursland er kendt og elsket som ferie-og oplevelsesdestination, og i de senere år har stadigt flere fået øjnene op for, at Jyllands næse også er en gastronomisk rejse værd. Hvorfor ikke nyde de lokale produkter på et lokalt badehotel, konferencested eller restaurant? Dén kombination var i fokus til arrangementet “Flere sultne oplevelseskunder til Djursland” den 23. november 2023 i Aarhus Airport.

Målgruppen var fødevareproducenter, restauratører, kokke, eventmagere og andre aktører, som på den ene eller anden måde opererer i spændingsfeltet mellem fødevarer og oplevelser på Djursland.

Arrangøren var Madfællesskabet, som består af flere regioner og kommuner, heriblandt de to kommuner på Djursland. Sekretariatet for Madfællesskabet ligger hos Food Organisation of Denmark (FOOD). Her samarbejder man om at skabe mere bæredygtige fødevaresystemer og en mangfoldig produktion af lokale produkter. Alt sammen med det formål at understøtte økonomisk, sociale og miljømæssig bæredygtighed i land og by. Syddjurs Kommunes tværgående erhvervsenhed, som er de lokale virksomheders indgang til kontakt med kommunen, var naturligvis også med – klar på dialog med erhvervslivet.

Undervejs var der oplæg med Jakob Vinkler, måltidsscenograf og kunstnerisk leder af The Garden Studio, Restaurant Moment, som ligger i det bæredygtige fællesskab Friland i Feldballe i Syddjurs, Det Grønne Museum og Restaurant Den Gamle Stald fra Auning med flere.

“Djursland kan noget helt særligt med fødevarer og gastronomi. Norddjurs og Syddjurs Kommuner er rigtig dygtige til at se og dyrke netop det, og gennem Madfællesskabet kan vi sætte en endnu tykkere streg under fortællingen. Oplevelser, hvor mad og fødevarer er i centrum, efterspørges mere og mere. Kunderne er klar, og nu skal Djurslands aktører gribe muligheden. Vi bringer de stedbundne, naturlige ressourcer i spil i samarbejde med lokale partnere. Med dette arrangement bringer vi lokale fødevareproducenter, gastronomiske frontløbere og bæredygtighedsfrontkæmpere sammen”, fortæller Anna Lund, direktør for FOOD-Aarhus og madfællesskabet Midtjylland.

”Djurslands fantastiske fadebur skal afspejles i Aarhus Airport. Vi har et stærkt fokus på at give gæsternes smagsløg en lokalforankret oplevelse, når vi efter nytår lancerer et nyt madkoncept med dybe rødder i lokale fødevarer. Gæsterne skal kunne smage, hvor de er landet, og i Shoppen udvider vi udbuddet af lokale produkter, som de rejsende kan købe med hjem som souvenirs. I dag er deltagerne kommet endnu tættere på det bugnende spisekammer, vores lokalområde byder på, og vi glæder os til at give den lokale fødevarefortælling større vinger”, siger Lotta Sandsgaard, CEO i Aarhus Airport.

Bliv inspireret
og modtag nyheder