Nyheder

Vi flytter lufthavnen til Aarhus C!

03-06-2014


Europa Festival 2014: Aarhus får sin helt egen citylufthavn for en dag, når vi d. 4. juni flytter lufthavnsterminalen til Clemens Bro og slår gate'ne op med rejsestemning, effekter fra lufthavnen, samt information om lufthavnens destinationer og forbindelser ud i Europa. Desuden kan man opleve en særlig brandbil, som bliver brugt i lufthavnen, og vi deltager i den store parade fra 18.00 - 20.00.   
”Vi deltager naturligvis som Aarhus Airport i Europa Festivalen. Vi har nærheden til Aarhus by, og det vil vi gerne gøre folk opmærksomme på. På dagen får vi desuden mulighed for at møde vores vigtigste kunder og få os en god snak. Der er mange, som tror, at vi er langt væk, men det er vi i virkeligheden ikke.”
Sådan fortæller Peter Høgsberg, direktør fra Aarhus Airport, mens han understreger, at man faktisk kan nå lufthavnen fra det nordlige Aarhus på kun 25 minutter. Efter der er kommet motorvej, er det blevet nemmere at nå lufthavnen, og derudover kan man også tage en af de mange lufthavnsbusser, hvis man drømmer om at flyve væk til andre europæiske lande.

Lufthavn på Clemens Bro
Når Aarhus Airport deltager i Europa Festivalen, så skaber de ægte rejsestemning på Clemens Bro:
”Helt fysisk tager vi noget materiel med, som man benytter sig af i en lufthavn. Det kunne være trapperne til en gate, en karm til en af vores scannere eller noget helt tredje, der signalerer lufthavn. Derudover har vi tænkt os at fortælle om alle de muligheder, man har rutemæssigt via vores lufthavn. Vi flyver til blandt andet Stockholm, Oslo, Göteborg, London og København, og derfor er vi et meget brugbart alternativ til andre lufthavne. Det handler helt enkelt om, at vi ligger dobbelt så tæt på århusianerne og østjyderne, og folk skal vide, hvad de kan bruge os til,” understreger Peter Høgsberg.
Derudover regner han med, at Aarhus Airport på dagen vil indgå samarbejder med nogle af de andre rejsearrangører, som også vil være til stede. Om det siger han:
”Vi sælger jo selvfølgelig ikke rejser, men vi vil gerne være facilitator for nogle af de andre virksomheder, der bruger lufthavnen. Det kunne være biludlejning eller turistbureauer, der yder en service til de rejsende.”                     
 
Sikkerhed i lufthavnen
Udover information om Aarhus Airports rejsedestinationer, kan du også blive klogere på sikkerhed i en lufthavn:
”Vi planlægger at slæbe en stor brandbil med ind på dagen. De fleste har jo set en brandbil før, men vi har selvfølgelig nogle specielle brandbiler, der f.eks. har en meget stor vandkanon på taget. Herudover kommer der et par brandmænd med, som kan svare på alle folks spørgsmål samt vise dem forskellige ting ved bilen,” fortæller Peter Høgsberg.
Afsluttende understreger han, at alle endelig skal kigge forbi til Europa Festivalen:
”Vi vil rigtig gerne møde den almindelige århusianer og østjyde, så vi kan fortælle om vores dejlige lufthavn samt give folk et billede af, hvordan de kan bruge os.”

Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte