Nyheder

Aarhus Airport runder 500.000 gæster

30-12-2019


Familien Hansen bestående af Sanne, Andreas, Bertram og Johan tjekkede i dag ind i Aarhus Airport på easyJets fly til Gatwick for at rejse videre til Miami og fejre nytår. Det udløste en særlig velkomst. Et af familiemedlemmerne talte nemlig som årets gæst nummer 500.000 i Aarhus Airport. Det er første gang siden 2012, at lufthavnen runder den halve million gæster. Lufthavnen kan således sende året på hæld med den forventede fremgang i antallet af passagerer, som rejser ud af den østjyske lufthavn. Den uvidende familie blev overrasket af lufthavnsdirektøren, som stod klar med en kurv fyldt med delikate fristelser fra MARTIN IB og en gavecheck til lufthavnens spisesteder, som kunne forsøde tiden frem til flyafgangen.

 

Fremgangen skyldes især de mange nye tilføjelser til ruteporteføljen over de sidste to år, hvor destinationer som Kreta og Zakynthos, Malaga, Mallorca, Split og Nice er kommet på afgangstavlen. Ruteudviklingen er sket i lige linje med passagerernes efterspørgsel – og det har givet bonus. I 2020 er vækstkursen sat mod flere soldestinationer, og lufthavnen har senest præsenteret en helt ny rute til sommerdestinationen Zadar i populære Kroatien. 

 

”Det er med kalenderen fuld af fremgang, at Aarhus Airport går ud af 2019. De mange nye feriedestinationer har skudt passagertallet markant i vejret, og det er med stor glæde, at vi ser tilbage på endnu et godt år. Vi har opnået et vigtigt match mellem ruteudbud og passagerernes ønskedestinationer, og vi er meget taknemlige for passagernes opbakning og ikke mindst det vækstinspirerende samarbejde med både nationale og internationale flyselskaber,” siger direktør i Aarhus Airport, Peer H. Kristensen.

 

Særligt i sommermånederne var der fart på aktiviteten i østjydernes nærlufthavn. Aarhus Airport’s partner SAS’ mange ny sol-destinationer var i himmelhøj kurs, og fra 2020 har SAS tidligere på året annonceret, at flyselskabet omtrent tredobler afgangene fra Aarhus til de lunere storbyer Palma de Mallorca og Malaga, ligesom SAS næsten fordobler kapaciteten til Stockholm.

 

Med nye ruter til Zadar, Bornholm, Chania, Varna, Alicante og Rhodos og øget kapacitet på eksisterende ruter peger kursnålen mod fortsat vækst i 2020. Fremgangen er helt i tråd med lufthavnens ny vækststrategi, der skal intensivere udviklingen og tredoble passagertallet frem mod 2024. Ambitionen er klar. Om fem år hedder passagertallet i Aarhus Airport 1,5 millioner.

 

Billedtekst: Familien Hansen tjekkede i dag ind i Aarhus Airport og ramte årets gæst nummer 500.000. Det markerer, at lufthavnen kan notere 2019 som endnu et fremgangsår. Foto (Aarhus Airport): Sanne, Andreas, Bertram og Johan Hansen med direktør Peer H. Kristensen.

Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte