Nyheder

+39,6% - passagertal vokser vildt i Aarhus Airport

02-05-2018I løbet af foråret har Aarhus Airport åbnet nye ruter til henholdsvis Stockholm, München, Oslo, Nice og Mallorca. Alle som en del af det nye samarbejde med SAS, som Aarhus Airport forventer vil øge lufthavnens trafik med minimum 50 procent. At der er noget om snakken, er til at aflæse i lufthavnens passagertal for april, hvor passagertallet er steget med 39,6 procent sammenlignet med april 2017. Alene stigningen i udenrigstrafikken lyder på hele 77,4 procent.

”Det ekstraordinært store spring i udenrigstrafikken skyldes i overvejende grad de mange nye SAS-ruter, selv om flere af ruterne faktisk kun har været åbne i et par uger. Det fortæller sin helt egen historie om det fremtidige potentiale. Derudover bliver udviklingen hjulpet på vej af Czech Airlines’ rute til Prag og Ryanairs rute til Gdansk. Det er klart, at de mange nye ruteåbninger også gør en markant forskel for lufthavnens samlede trafik, og det er heldigvis et billede og en vækst, som vi kommer til at se meget mere af i 2018,” siger lufthavnsdirektør Peter Høgsberg.

Direktøren peger samtidig på, at de mange nye ruter øger tilgængeligheden til en lang række nye destinationer, som Aarhus Airport ikke selv har direkte flyvninger til. Særligt populær er i den forbindelse Oslo, hvor østjyske forretningsrejsende i stor stil benytter sig af muligheden for at flyve videre til blandt andet Bergen, Stavanger, Trondheim og Tromsø. Også via München er transfer-trafikken betragtelig, idet den tyske lufthavn tilbyder flyvninger til 30 destinationer, som er svært tilgængelige via Københavns Lufthavn.

Indenrigstrafikken i Aarhus Airport er i april steget med 17,8 procent, mens chartertrafikken er faldet med 31,2 procent sammenlignet med april 2017. Sidstnævnte skyldes, at påsken i år faldt i marts, mens den i 2017 faldt i april. Samlet set viser aprils passagertal i Aarhus Airport altså en vækst på 39,6 procent i sammenligning med april 2017.

Baseret på de nye passagertal er den største rute i Aarhus Airport fortsat SAS’ indenrigsrute mellem Aarhus og København. Herefter følger Ryanairs rute til London, mens tredjepladsen bedømt på ren volume indtages af SAS-ruten til Oslo.

Aarhus Airports samarbejde med SAS har resulteret i nye ruter München, Stockholm, Oslo, Nice, Mallorca og Split. Derudover er den allerede eksisterende rute til Malaga blevet gjort til en helårsrute, ligesom SAS har øget flyvningerne mellem Aarhus og København med 20 procent. Senest har Aarhus Airport præsenteret en ny rute til Berlin med easyJet. Det er første gang, at Europas næststørste lavprisselskab er at finde i Vestdanmark.Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte