Nyheder

SAS indgår historisk samarbejde med Aarhus Airport

31-08-2017


SAS investerer i et massivt rutenetværk fra Aarhus Airport. Som følge af samarbejdet står lufthavnens trafik foran en udvidelse på mere end 50 procent.

Aarhus Airport er på vej til at gennemgå den største forandring i nyere tid. Således har lufthavnens ledelse og bestyrelse netop indgået en strategisk samarbejdsaftale med SAS om etableringen af et stort antal internationale flyruter til europæiske byer rettet mod både erhvervs- og fritidsrejsende. Ligeledes kan erhvervslivet se frem til en langt højere frekvens i antallet af afgange mellem Aarhus og København, ligesom danske turister vil få adgang til en række nye sommerdestinationer direkte fra Aarhus. Det vil samlet set betyde en udvidelse af trafikken i Aarhus Airport på over 50 procent.   

Ifølge koncerndirektør i SAS, Lars Sandahl Sørensen, er der flere årsager til, at SAS på denne måde satser massivt på Aarhus og byens lufthavn.

”Vi har taget bestik af dels kundernes ønsker og dels af Aarhus og Østjyllands visioner om selv at udvide og investere. Derudover ser vi det som en del af vores ansvar at styrke den logistiske sammenhæng mellem Øst- og Vestdanmark og at være med til at åbne endnu mere op til verden for det jyske marked. Samtidig er Aarhus interessant for mange udenlandske virksomheder og ikke mindst i turismesammenhæng, så derfor tror vi på, at der findes et stort potentiale,” fortæller Lars Sandahl Sørensen. 

At noget stort er på vej er også holdningen hos borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), der mener, at samarbejdsaftalen bliver afgørende for lufthavnens fremtid.

”Byens virksomheder har brug for en god infrastruktur både nationalt og internationalt, og derfor er dette ikke kun en god nyhed for Aarhus Airport, men i høj grad også for Aarhus. Lufthavnen står midt i en turnaround-proces, og med en så positiv tilkendegivelse fra den vigtigste strategiske samarbejdspartner, er der stor grund til at tro på, at lufthavnens projekt vil lykkes. For mig at se har Aarhus Airport med denne samarbejdsaftale taget et syvmileskridt imod en succesfuld genopretning,” siger Jacob Bundsgaard. 

Også i Aarhus Airport er der naturlig begejstring at spore oven på indgåelsen af det nye samarbejde.  

”Erhvervslivet i Aarhus efterspørger i meget høj grad gode afgange til København, Stockholm og Oslo – og netop her er SAS en ekstremt stærk spiller. Vi står foran en udvidelse af lufthavnens trafik på forventeligt over 50 procent, så dermed får aftalen selvfølgelig enorm betydning for både Aarhus Airport og erhvervslivet i Østjylland såvel som for østjyderne som sådan,” understreger bestyrelsesformand Torben Boldsen.

De konkrete nye ruter som følge af det udvidede samarbejde mellem Aarhus Airport og SAS bliver offentliggjort i oktober. 

Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte