Land

Kroatien

Flyvetid

2 timer 20 minutter

Sprog

Kroatisk

Måned

April
Maj
Juni
Juli
August
September

Valuta

Euro

Tidsforskel

Ingen

Lufthavn

Zadar Airport

AAR

ZAD

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

Zadar
En perle på
kroatiens kyst

Kroatien er en skøn og prisvenlig feriedestination, og Zadar ved Dalmatiens kyst byder i den grad på oplevelser ud over det sædvanlige.

Zadar er en ferieperle med stemningsfyldte labyrintiske gader, historiske bygninger og smukke strande. Et besøg i Zadar kan varmt anbefales, og med Ryanairs nemme og billige flybilletter, er det også en overkommelig tur for de fleste!

Du vil måske også kunne lide

Turister gående på gangbroer ved Plitvice Lakes, Kroatien

Tag på outdoor-eventyr

Det kroatiske ø-hav ligger en kort sejltur væk, og der er rig mulighed for at besøge brusende vandfald eller kaste sig ud i en gang river-rafting på den idylliske flod Zrmanja med krystalklart vand. Byen prydes af en lang strandpromenade, hvor man også kan nyde en usædvanlig smuk solnedgang.

Besøg nationalparken Plitvice​ hvor du kan sejle på tværs af søen Kozjak​, vandre på de sirlige broer over de mange søområder eller nyde synet af de smukke vandfald omkranset af vild natur og de Dinariske Bjerge.

Zadar Vejrudsigt
Hvar øen fra luften, Kroatien

Nyd strand og sol

Zadar er nærmest synonym med det azurblå hav, de smukke strande og de mange soltimer – men husk solcremen. Brug måske en dag på at nyde den populære Saharun Beach med helt hvidt sand og krystalklart vand. Har du ikke tid til at bevæge dig uden for byen, kan du også bare udnytte, at du aldrig er langt fra kysten, eksempelvis ligger Kolovare stranden praktisk talt et stenkast fra bylivet i Zadar.

Turister danser på solceller ved solnedgang i Zadar, Kroatien

Dans på solceller

Hvis Zadar giver dig lyst til at danse, så snyd ikke dig selv for oplevelsen af at danse på “Monument to the Sun”, der er skabt af kunstneren ​​Nikola Basic som en hyldest til solen​. Værket er 22 meter i diameter og drevet af solceller. Stedet er vært for adskillige events, og der er aldrig kedeligt! Selv i dagstimerne bør du opleve solmonumentet.

Smag på Dalmatiens køkken

Smag på Dalmatiens køkken

Zadar varmt klima og kysten – og det smitter af på køkkenet. I Zadar er de nemlig eksperter i al mad direkte fra havet! Så hvis du befinder dig på en restaurant med strandudsigt, er det oplagt at spise lækre skaldyr og grillet fisk med smag af olivenolie, hvidløg og krydderurter – og selvfølgelig med et glas iskoldt hvidvin til.

Udforsk ø-havet

​Kroatien består af over 1200 små øer – og mange af dem ligger lige ud for Zadars kyst. Besøg for eksempel øerne Dugi Otok, Ugljan og Pašman. Du kan også tage på sejltur gennem den ‘Zadarske skærgård’ for at besøge den hjerteformede ø Galesnjak, som af samme årsag går under navnet “the Island of Love”.

Klar til sol og krystalklart vand
Find din rejse til Zadar

Find billetter

Bliv inspireret
og modtag nyheder