Sverige

Stockholm

Det historiske møder det moderne Skandinavien

Land

Sverige

Flyvetid

1 time og 25 minutter

Sprog

Svensk

Måned

Hele året

Valuta

Svenske kroner

Tidsforskel

Ingen

Lufthavn

Bromma Stockholm Airport & Arlanda

AAR

BMA & ARN

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

5 ugentlige afgange til den svenske hovedstad, direkte til citylufthavnen Bromma.

Nordisk coolness og en af Europas flotteste havnepromenader.

Stockholm er en alt for overset feriedestination og en fryd for samtlige sanser. Så langt væk og dog så tæt på minder den svenske hovedstad om København, Berlin og Paris på én og samme tid, selvom det er en by, der er helt sin egen.

Gamla Stan med sine hyggelige, krogede gader og gamle huse danner midten af, hvad der kaldes Nordens Venedig. Syd for ligger det rolige og bohemede Södermalm, nord for ligger det fine Normalm, Östermalm og Klara. Sidstnævnte blev jævnet med jorden og koldt genopbygget i 70’erne, men resten af byen har fået lov til at bevare sin oprindelige elegance.

Du vil måske også kunne lide

Gamla stan

Intet besøg i Stockholm er komplet uden en lille smuttur til Gamla Stan, Stockholms oprindelige centrum. På Stortorget finder du de karakteristiske middelalderhuse. Blandt de farvestrålende huse, der ligner store LEGO-klodser, er det svært at forestille sig, at det var her, at Det Stockholmske Blodbad, et af de sorte kapitler af Danmarks historie, fandt sted.

På kanten af Skærgården

En af de særlige ting ved Stockholm er, at byen er bygget op på 14 øer og holme, hvilket gør, at der er vand alle vegne. Byen er derfor bundet sammen af tunneller og broer, og ydermere finder du mange klippeskråninger. De mange højdeforskelle skiller sig virkelig ud i forhold til, hvad vi er vant til i Danmark. Herudover er Stockholm omgivet af meget smuk natur, og det er fantastisk, at du har by og natur så tæt på hinanden.

VasaMuseet

Selvom et museum, hvis hovedattraktion er et gammelt skib fra havbunden, der ikke engang kunne sejle, umiddelbart ikke er noget for dig, så prøv alligevel at lægge vejen forbi Vasamuseet. Skibet blev bygget som et prestigeprojekt af den svenske konge for over 350 år siden. Kongen var ikke en, man diskuterede med, så når kongen bad om højere master og flere kanoner, sagde skibsbyggerne ’Det är en bra idé’. Det betød desværre, at skibet ikke kunne sejle, og derfor sank på sin jomfrurejse – få meter udenfor Stockholm Havn. I flere hundrede år lå skibet derfor glemt, kun 30 meter under vandet, indtil det i sidste århundrede blev genopdaget og hejst op. Nu står det imponerende udsmykkede og utroligt stemningsskabende skib på museum.

Stockholm Vejrudsigt

Se check-in regler i Aarhus Airport

Gå til siden

Bliv inspireret
og modtag nyheder