Letland

Riga

Forrygende Riga

Land

Letland

Flyvetid

1 time 40 minutter

Sprog

Lettisk

Måned

April
Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober

Valuta

Euro

Tidsforskel

+1 time

Lufthavn

Riga International Airport

AAR

RIX

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

Østersøens baltiske perle, Riga

På kanten af den baltiske del af Østersøen ligger Riga og lokker med kulturelle perler, historisk vingesus, smuk arkitektur og eminente kulinariske overraskelser. Riga er lige så stille kravlet længere og længere op på listen over interessante rejsemål og er en særdeles spændende og anderledes destination.

Du vil måske også kunne lide

Både der ligger i havn på Motlawa floden med udsigt til den gamle bydel af Gdansk

Storbystemning ladet med kultur og historie

Letlands hovedstad oser af charme, seværdigheder, madoplevelser og helt igennem fantastisk arkitektur. Derfor er Riga også blevet en meget attraktiv storbydestination – især på en forlænget weekendtur, men så sandelig også en længere ferie. Det er en by, som er værd at besøge på alle tidspunkter af året, og som rummer både storbycharme, østeuropæisk historie, shopping og kulturperler.

Hippe butikker og håndbryggede øl

På listen over ting man ikke må misse under besøget, står den gamle bydel, som er på UNESCOs Verdensarvsliste med en af de største samlinger af Art Nouveau-bygninger i Europa, der pryder bydelen med farverig arkitektur og krummelurer. Den nye bydels bygninger er knap så kulørte og mere bombastiske, men hvad området ikke har i farver, har det til gengæld i leben og stemning. Denne mindre turistede del af byen gemmer nemlig på hippe butikker, finurlige cafeer og fantastiske restauranter – alt sammen tilsat en vibrerende ung stemning. Hvis du er et madøre, er Riga Central Market bestemt et besøg værd, mens et dyk ned i den lettiske ølkultur i The Riga Beer Distrikt er en selvfølge for alle med hang til humle.

Udsigt over Jurmala strand, Riga

Iskoldt historisk gys og lange sandstrande

Hvis du er interesseret i historie og måske særligt den barske historie byen ligger inde med, skal du tage et smut forbi KGB-museet. En koldt-ned-af-ryggen-stemning hænger i hele KGB-museet, der tager dig tilbage til dengang, KGB’s brutalitet hærgede byen.

Du kan også besøge de grønne åbne parker, hvor der er plads til spadsere ture og masse af afslapning.  Eller hvad med en tur på Kunstmuseet Bourse for at få et kunstnerisk afbræk? Storbybreaket kan kombineres med en badetur i Østersøen ved stranden Jūrmala, der er Østeuropas svar på Miami Beach.

Er du klar til en spændende storby?
Book din næste rejse til Riga

Find billetter

Bliv inspireret
og modtag nyheder