Grækenland

Kreta

Alt på ét sted.

Land

Grækenland

Flyvetid

4 timer 45 minutter

Sprog

Græsk

Måned

Maj
Juni
Juli
August
September
Oktober

Valuta

Euro

Tidsforskel

+1 time

Lufthavn

Chania Airport

AAR

CHQ

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

Lørdag

Søndag

Kreta er Grækenlands største ø og ifølge den græske mytologi - Zeus' fødeø.

Selvom Kreta er en stor ø, kan du på en og samme ferie godt nå at opleve en stor del af det, som øen har at byde på. Alt fra Europas længste kløft, Samariakløften, og maleriske havnebyer til lækre badestrande som den fuldkommen fabelagtige – og lyserøde – Elafonissi-strand, afslappende formiddage, eftermiddage og aftner på en af de mange tavernaer – eller hvad med en shoppetur i de lokales markedshal i hovedbyen Chania?

Du vil måske også kunne lide

Et par der nyder solnedgangen på Kreta

Grækenland i en nøddeskal

Øen har i mange år været et af danskerne foretrukne rejsemål, når der står solferie i kalenderen – og det forstår vi godt! Kreta rummer nemlig et sandt mekka af alt det, vi forbinder med ferie: Fabelagtig natur, masser af historie, imødekommende lokalbefolkning, mad, mad og atter mad, en høj grad af autencitet samt lækre børnevenlige sandstrande.

Samaria-kløften

Tag på en uforglemmelig vandretur gennem Samaria-kløften, som er en af de smukkeste naturoplevelser på Kreta! Vandreturen vil tage dig over klipper og sten, gennem en skov af tusind år gamle træer, langs en flod og ferskvandsfjorde. Undervejs får du en fantastisk udsigt over Kretas smukkeste bjergkæde, og du vil med stor sandsynlig se flere Kretas kri-kri bjerggeder i naturen. Kløften ligger mellem De Hvide Bjerge på Vestkreta og er en 16 kilometer lang vandretur i blandet terræn. Vandreturen starter i 1250 meters højde og ender i den hyggelige fiskerby, Agia Roumelia.

Elafonissi strand på Kreta med glade badende gæster

Elafonissi

På Kretas sydvestligste spids har du chancen for at besøge en strand, der regnes som en af de bedste strande i Europas, og den bedste i Grækenland: Elafonissi. Det er en helt unik lagune-strand med hvidt sand og krystalklart, turkist vand – fuldstændig som du lokkes af i reklamerne…

Lagunens lave vand gør Elafonissi til et perfekt sted at tage børnene med, men gør til gengæld også, at du skal et godt stykke ud fra stranden for at kunne svømme. Bevæger du dig derud, findes der et rev et par hundrede meter fra stranden, som udgør et perfekt snorklested.

Bliv inspireret
og modtag nyheder