Wizz Air åbner direkte rute til Bukarest

06-04-2022

Et af verdens førende flyselskaber i lavprismarkedet slår snart landingsstellet ud i Aarhus Airport. Ungarske Wizz Air præsenterer en helt ny direkte rute til Bukarest.

Østeuropas Paris, som er Bukarests kælenavn, har længe stået på ønskesedlen, og det er ikke kun med afsæt i, at byen er et alternativt bud på en eksotisk storbydestination. Den nye rute er også særdeles relevant i forhold til internationale virksomheder og den anseelige population af rumænere i Jylland. Samtidig ser lufthavnens direktør den nye rute som en start på et godt samarbejde med Wizz Air, der forhåbentlig vil kaste flere destinationer af sig på den lange bane.

”Wizz Air er et ungt selskab, der har præsenteret en imponerende vækst siden etableringen i 2004. De opererer i over 150 lufthavne verden over og har fra 2004 til og med 2019 serviceret over 200 millioner passagerer. Vi er meget glade for, at Wizz Air nu lander i Aarhus Airport med en direkte rute til Rumæniens hovedstad. Flyselskabet er tiltrukket af det store antal potentielle rejsende, der er i Aarhusområdet, og vi håber, at vi kommer til at åbne ruter til andre spændende destinationer sammen med Wizz Air. Bukarest er en rigtig god start. Byen er en undervurderet perle i rækken af storbydestinationer, der er tætte relationer mellem dansk erhvervsliv og Rumænien, og endelig er forbindelsen et stort aktiv for de ca. 16.000 rumænske borgere, som er bosat i Midt- og Nordjylland,” siger Brian Worm, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

Bukarest fortjener en plads på enhver bucket list. Byen er autentisk og rig på grønne åndehuller, kultur, historie og kunst. Overalt ses en overvældende arkitektur med et vildt miks af arkitektoniske stilarter – en eklektisk blanding af Paris-inspirerede bygninger af franske arkitekter, socialistisk klassicistiske lagkage-bygninger, østblokkens brutalisme, plattenbau og postmoderne arkitektur. Parlamentet er absolut den største attraktion i Bukarest. Det er Rumæniens tidligere diktator Nicolae Ceausescus palads med mere end 1.000 overdådigt udsmykkede rum. Paladset er verdens næststørste administrative bygning kun overgået af Pentagon i USA. Derudover bør man opleve Ateneul Roman, kongeslottet samt Stavropoleos kloster og kirke bygget i starten af 1700-tallet.

Pengepungen rækker rigtigt langt i Bukarest, og den rumænske hovedstad er et mekka, hvis man er fan af antik- og vintageshopping, ligesom man heller ikke skal lede længe efter luksuriøse forretninger. I området Calea Dorobanti, hvor nogle af Bukarests bedste butikker ligger, er der også fyldt med trendy caféer, barer og restauranter med både internationalt og lokalt islæt.

Det ungarske flyselskab er baseret i Budapest og betjener 151 lufthavne beliggende i 44 lande. Wizz Air’s stadigt voksende flåde tæller 120 Airbus-fly. Aarhus Airport er den tredje lufthavn i Danmark, som Wizz Air tjekker ind i. Den direkte rute går i luften den 29. september 2022 med to ugentlige eftermiddagsafgange torsdag og søndag. Flyvetiden mellem Aarhus Airport og Bukarest Otopeni Airport er 2 timer og 45 minutter.

Bliv inspireret
og modtag nyheder