Vild vækst i internationale rejsende

03-05-2023

Der var mere end god luft under den internationale trafik i Aarhus Airport i april måned. 59 procent flere passagerer rejste til og fra internationale destinationer end i samme måned 2022.

Aarhus Airport har medvind i passagertallene. I april måned rejste 47.602 passagerer ud eller ind af den østjyske lufthavn, og det svarer til en samlet stigning på 39 procent set i forhold til samme måned i 2022. De positive takter fortsætter, hvis tallene sammenholdes med 2019, hvor april måned bød på 40.483 flyrejsende. Det er især den internationale flytrafik, der for alvor fik luft under vingerne. Set i forhold til 2019 steg udenrigstrafikken i april 2023 med 44 procent, mens indenrigstrafikken holder nogenlunde niveau.

Antallet af internationale passagerer steg i april med mere end 12.000 rejsende fra marts 2023. April var den første hele måned med de nye ruter fra Aarhus Airport til Faro i det sydlige Portugal og Palma de Mallorca i luften. Ruterne beflyves af lufthavnens største flyselskabspartner, Ryanair, der også øgede kapaciteten til London og Gdańsk og tog hul på sommerflyvningerne til Riga i Letland. Svenske BRA oplevede god efterspørgsel på hverdagsruten Aarhus-Stockholm, mens SAS’ Oslo-rute har genvundet de erhvervsrejsendes gunst. Bukarest, som Wizz Air beflyver to gange om ugen, er blevet taget rigtig godt imod af de østjyske rejsende, mens de egyptiske destinationer, Sharm el Sheikh og Hurghada, har tiltrukket et stort antal solsøgende gæster fra både Fyn og Jylland, hvilket afspejler sig i april måneds opløftende trafiktal.
Den nye lufthavnsdirektør forventer, at den positive udvikling fortsætter, og det snart er slut med at måle sig op imod før-pandemien.

På sommerplanen står den nye svenske kulturperle, Visby på Gotland, som BRA netop har annonceret, ligesom Milano, Zadar, Korfu, Malaga, Preveza, Chania, Zakynthos, Cypern og Bornholm også er på afgangstavlen i Aarhus denne sommer. Charterselskabet Spies gearer op med rejser til Mallorca, mens Gislev Rejser har sat Napoli og rejser til blandt andet Amalfikysten på sommerplanen. Fra juli og frem skruer Ryanair yderligere op for frekvensen til London til ti ugentlige flyvninger.

Bliv inspireret
og modtag nyheder