Stor rejselyst i Aarhus Airport

02-03-2022

Der er forårsfornemmelser i Aarhus Airport. Rejseaktiviteten er godt på vej tilbage, og i februar måned gik 19.088 passagerer igennem lufthavnen. Selvom det kun er 57 procent af de rejsende i samme periode i 2020, varsler antallet af rejsende alligevel om stærkt bedre tider. På trods af, at der var tre rejsedage færre i februar, og flere flyruter var sat på pause, kan lufthavnen notere en fremgang på knap 36 procent i antallet af rejsende fra januar til februar måned i 2022, hvor passagertallet voksede fra 14.054 til 19.088.

Vinterferien trak en stor del af rejsetrafikken, og tallene tyder på, at en del rejsende valgte at tyvstarte på vinterferien allerede fra starten af februar for at rejse til vintersol destinationerne Gran Canaria, Tenerife, Madeira og Hurghada. Chartertrafikken præsenterede således en fremgang på 34,5 procent i februar måned i 2022 set i forhold til rekordåret i 2019. Det er en direkte afspejling af, at lufthavnen har fået flere charterarrangører ombord.

”Inden for de sidste tre måneder har vi budt Spies Rejser og Atlantis Rejser velkommen i Aarhus Airport, og samtidig har Århus Charter øget deres udvalg af destinationer. Det er meget positivt, at trafiktallene for charterrejser afspejler det vækstfokus, vi har på charterproduktet. Vi mærker en stor appetit fra jyderne for at komme ud at rejse igen, og det er en fornøjelse, at vores samarbejdspartnere har nogle attraktive destinationer på hylderne, der kan imødekomme rejselysten”, siger Nicolai Krøyer, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

Når foråret tjekker ind, er det også startskuddet for højsæsonen for forlængede weekendture til storbyer. Samtidig genåbner store dele af Europa på bagkant af pandemien, og i takt med de udvidede rejsemuligheder genoptager Ryanair de ruter, som har holdt pause siden årets begyndelse.

Fra den 3. marts genoptages flyvningerne mellem Aarhus og Gdansk samt Aarhus og Riga, mens Warszawa og Milano er på afgangstavlen fra den 4. marts. Lavprisselskabet flyver samtidig fem dage om ugen fra Aarhus til London og to ugentlige afgange til Malaga.
På indenrigsruten til København øger SAS frekvensen til København til fem daglige returflyvninger i hverdagene og op til fire returflyvninger i weekenden. Dertil indsætter SAS større fly af typen ATR og CRJ med kapacitet på op til 90 passagerer.

Bliv inspireret
og modtag nyheder