Sommerrekord i Aarhus Airport

03-09-2022

Aarhus Airport Airside

Aarhus Airport checker ud af sommermånederne med det højeste antal passagerer nogensinde. I juni, juli og august rejste 255 procent flere gæster gennem Aarhus Airport end i samme periode i 2021.

Sommeren fik for alvor blæst det sidste coronastøv af Aarhus Airport, der går efteråret i møde med en ny sommerrekord i bagagen. 132.002 passagerer spændte sikkerhedsbæltet i den østjyske lufthavn på vej ind eller ud af Aarhus, og det er det højeste antal sommerrejsende nogensinde. Alene set i forhold til rekordåret i 2019 kan Aarhus Airport notere en samlet fremgang på 2,3 procent i juni, juli og august måned, hvilket svarer til 2928 flere passagerer i 2022. Det er især Ryanair’s lavprisruter, der har drevet væksten i tæt parløb med charterselskaberne Århus Charter og Atlantis Rejser til populære soldestinationer i Spanien, Grækenland og Egypten. Væksten kunne dog have været langt større, hvis kapaciteten havde været til stede, mener direktøren i Aarhuslufthavnen.

”Det er utroligt stærkt, at vi har sat en ny sommerrekord. Danskerne har haft en voldsom længsel efter at komme på ferie, og det har skabt en kæmpe efterspørgsel. Alle fly har stort set været fuldt booket i denne sommer, og vi kunne sagtens have sendt mange flere rejsende afsted, hvis der havde været fly at sende i luften. Dertil var SAS-strejken et benspænd i forhold til de mange passagerer, som normalt ville flyve ud i verden fra Aarhus via København”, siger Brian Worm, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

Ryanair har over de seneste år lanceret seks nye ruter fra Aarhus Airport. I tillæg til London-klassikeren og polske Gdansk har selskabet etableret nye ruter til soldestinationerne Zadar, Korfu og Malaga samt storbyerne Riga, Warszawa og Milano. Og de pæne bookingtal i Aarhus-regionen er ikke gået hen over hovedet på Ryanair, der mere end kraftigt indikerer, at Aarhus Airport godt kan forberede sig på flere nye ruter fra lavpriseselskabet. Hvad der kommer til at stå på boardingkortene, er dog endnu ikke afsløret.

”Vi ser ind i en sensommer og et efterår, hvor prognoserne ser virkelig positive ud både i forhold til antal rejsende og nye ruter. Ryanair og charterselskaberne trækker stadig godt igennem, SAS har netop genstartet Oslo-ruten direkte fra Aarhus, ligesom vi har mange passagerer, som rejser ud af Aarhus via København til Stockholm og Helsinki. I slutningen af september åbner Wizz Air en helt ny rute til Bukarest, der går under kælenavnet ”Østeuropas Paris”, og jeg er sikker på, at vi kommer med flere gode nyheder de næste måneder,” lover Brian Worm.

Bliv inspireret
og modtag nyheder