Rekord i årets første seks måneder

01-07-2023

Trafiktallene for det første halvår i Aarhus Airport sprænger alle rekorder. Gennem de første seks måneder af 2023 er 18,5 procent flere internationale gæster gået igennem terminalen end i første halvår af 2019.

Årets første seks måneder er fløjet af sted i Aarhus Airport med passagertal i de højeste luftlag. Trafiktallene for de internationale rejsende er fortsat i eksplosiv vækst, og rydder alle tidligere rekorder af bordet. Alene i juni måned viser passagertallene for rejsende til internationale destinationer en fremgang på 43 procent set i forhold til samme periode i 2019. Det samlede antal rejsende i juni måned på 55.865 gæster er samtidig en fremgang på 15 procent set i forhold til juni måned i 2019.

”De positive passagertal understreger, at Aarhus Airport har bidt sig fast som en international lufthavn. Antallet af både ferie- og forretningsrejsende, som benytter lufthavnen, er stærkt stigende, og det ligger i tråd med vores ambition om at være østjydernes foretrukne lufthavn. Vi mærker i særdeleshed en voksende opbakning fra de internationalt orienterede virksomheder i regionen. Det afspejler, at Aarhus som Danmarks næststørste vækstcentrum har brug for en nærtliggende lufthavn”, siger Lotta Sandsgaard, der er administrerende direktør i Aarhus Airport.

I juni måned er det er charterdestinationerne med Århus Charter, Spies og Sunweb i spidsen, som trækker i danskerne. Spies har netop taget hul på et sommerprogram til Mallorca, ligesom rejseselskabet også har sat Gran Canaria i vinterprogrammet. Dertil oplever særligt Ryanairs solskins- og storbydestinationer som blandt andet Faro, Malaga, Mallorca og London stor søgning, og SAS-ruten trækker gæster, som benytter København som hub videre ud i verden.

”Sommerens solskinsruter er stort set fyldte, og der er høj feriestemning i terminalen. Gæsterne har taget rigtigt god imod den nye Skylounge, som ikke er forbeholdt gæster med særlige guldkort. Børnene giver den gas i lufthavnens gratis legeland, og der bliver shoppet igennem i den nye, store taxfree-butik”, fortsætter Lotta Sandsgaard.
Trafikken ind til Aarhus spiller også en stor rolle på den opadgående kurve for halvårets passagertal.

”Aarhus Airport er destinationslufthavn for Danmarks second-city, og trafiktallene reflekterer det potentiale, der ligger i at være placeret 35 minutters kørsel fra en storby. Aarhus har positioneret sig som en stærk destination på verdenskortet, og vi oplever i høj grad, at Aarhus Airport er den naturlige indgang til et besøg i Aarhus-regionen. Det gælder både fra norske, svenske, engelske og andre europæiske nationaliteter”, afslutter Lotta Sandsgaard.

Den næste nye rute i Aarhus Airport bliver den eneste direkte flyforbindelse fra Danmark til Gotland. Den åbnes af det svenske flyselskab BRA, Braathens Regional Airline, og er en sommerrute til det svenske feriesmørhul Visby. Den nye rute til UNESCO-byen går i luften to gange om ugen fra mandag den 3. juli.

Bliv inspireret
og modtag nyheder