Nyt miljøbevidst flyselskab kommer til DK og AAR

04-06-2021

Braathens Regional Airlines alias BRA

Det svenske flyselskab, Braathens Regional Airlines alias BRA, tager hul på det internationale marked med tre nye destinationer fra Aarhus. I september er der take-off til Gøteborg og Stockholm. Op mod jul sætter BRA kursen mod Scandinavian Mountains Airport og populære nordiske skidestinationer.

Aarhus Airport skruer op for de skandinaviske destinationer. Det sker i tæt samarbejde med det svenske flyselskab BRA, der således træder ind på udenrigsmarkedet for første gang. Samarbejdet har været et stykke tid undervejs og er et direkte resultat af lufthavnens intensiverede ruteudviklingsarbejde. I første omgang lanceres tre destinationer, der ligger helt i tråd med Aarhus Airport’s ambition om at imødekomme jydernes rejsebehov både inden for forretnings- og ferierejser. Gøteborg og Stockholm er begge yderst relevante rejsemål for flere af de store virksomheder i Jylland, mens både storbyerne og de skandinaviske skidestinationer står højt på ønskelisten hos rejselystne jyder. Samtidig er Aarhus, som Danmarks næststørste by, en attraktiv destination for svenske rejsende.

”Det er et utroligt spændende samarbejde, vi nu har indgået med flyselskabet BRA. Ikke alene er det nogle ekstremt populære destinationer, som stimulerer rejsepotentialet både fra både Danmark og Sverige. BRA har også et skarpt fokus på at udvikle en grønnere luftfart, og de har en gæsteorienteret startup-mentalitet, der sætter skub i flybranchens bæredygtige fremtid, og den rejse glæder vi os til at være med på. Vi er meget glade for, at BRA har valgt at kickstarte deres entré på det internationale marked i Aarhus, og vi ser frem til et langsigtet samarbejde,” siger Nicolai Krøyer, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

BRA er Sveriges næststørste indenrigsselskab med 27 ruter, og ca. 2,2 millioner passagerer årligt, når man ser bort fra covid-tiden. Flyselskabet har haleroret solidt plantet i en skyhøj ambition om at gøre luftfart mere bæredygtig, og BRA er det eneste kommercielle flyselskab i verden, der kompenserer for mere end al dets CO2-udledning uden ekstra omkostninger for passagerne. Selskabet flyver med nye topmoderne propelfly af typen ATR 72-600, der er verdens mest klimaeffektive regionale fly, og selskabet går ambitiøst efter at være fossilfrit i 2030.

Det er nordmanden Per G. Braathen, som står bag BRA og rejsekoncernen Braganza, der tæller adskillige selskaber inden for transport- og rejsebranchen. Per G. Braathen, som også er bestyrelsesformand i Nordens største hotelkæde, Scandic, er stærkt optaget af, at vi får gang i mødeaktiviteterne på tværs af de nordiske lande, nu når pandemien er ved at brænde ud.

”Vi ser det som det helt rigtige tidspunkt at lancere BRA i Danmark som vores første internationale marked her på bagkant af pandemien. Aarhus Airport er et rigtigt godt match til BRA med et attraktivt gæstepotentiale i Aarhusregionen og Jylland, og vi glæder os til at lægge stærkt ud med at knytte Norden tættere sammen. Flyvninger mellem storbyerne i Danmark og Sverige vil understøtte forretningslivet og styrke turismen i begge lande. Dertil får jyderne en ny direkte flyrute til en stribe af nordens bedste skiområder. Personligt må jeg også indrømme, at Aarhus står mit hjerte særligt nært, da mine forældre boede på Djursland i mere end 25 år, og det gør det ekstra sjovt at indtage Danmark netop derfra,” fortæller Per G. Braathen.

Ruten til Gøteborg starter op den 27. september med en returflyvning alle ugens dage undtagen søndag året rundt, og flyet fortsætter tur/retur til Stockholm Bromma alle hverdage fra samme startdato. Skientusiaster kan gøre skiene klar til den 19. december, hvor BRA åbner vinterruten til den nye Scandinavian Mountains Airport, der ligger tæt på de svenske skidestinationerne Sälen, Stöten og Kläppen samt Trysil, der ligger i Norge. Vinterruten har afgange søndag og torsdag, så der er mulighed for en miniferie eller en hel uge på de skandinaviske løjper.

Om BRA | BRA, Braathens Regional Airlines, er Sveriges næststørste indenrigsflyselskab, der før corona tegnede sig for 30 procent af de svenske indenrigsflyvninger, omkring 2,2 millioner årlige passagerer og 27 ruter til blandt andet Stockholm Bromma. Dertil var BRA det mest punktlige selskab i verden og havde Sveriges mest tilfredse kunder ifølge Swedish Quality Index. BRA har en stærk ambition om at gøre luftfart bæredygtig, og virksomheden er verdens første passagerflyselskab, som har opnået miljøcertificering. Siden 2018 har BRA tilbudt sine passagerer at kunne vælge fossilfri biobrændstof.

BRA’s luftfarts-DNA rækker helt tilbage til 1940’erne Braathens S.A.F.E. I 2016 blev BRA-brandet lanceret efter fusionen af flere regionale flyselskaber i samme svenske koncern. BRA er en del af rejsekoncernen Braganza, der er 100 procent ejet af nordmanden Per G. Braathen.

(Pressemeddelelse udsendt d.d.).

Bliv inspireret
og modtag nyheder