Ny direkte rute til Gotland fra Aarhus

20-04-2023

Visby på Gotland fra Aarhus Airport

Braathens Regional Airlines sætter det svenske feriesmørhul, Visby, på afgangstavlen i Aarhus Airport. Den nye rute til UNESCO-byen går i luften to gange om ugen fra den 3. juli 2023 og er den eneste direkte flyforbindelse fra Danmark til Gotland.

”Gotland er for svenskerne, hvad Bornholm er for danskerne. En klassisk sommermagnet med et fantastisk miks af kultur, gastronomi, historie, natur, masser af sol og unik svensk sommeridyl, der især tiltrækker Stockholmere. Visby er en oplagt kortferiedestination for danskere, og det er godt set af BRA at tilføje en direkte sommerrute fra Aarhus til Visby i tillæg til deres helårlige Stockholms-flyvninger”, siger David Surley, som er Senior Director Route Development & Marketing i Aarhus Airport.

Gotland ligger i det Baltiske Hav og er på størrelse med Fyn. I en lejebil er der ikke langt fra Visby til store skovområder, vandreklitter og hvide sandstrande – lige til et badestop eller en picnic med den smukkeste udsigt. Krimifans kan gå i Mari Jungstedts fodspor og besøge Gotland-seriens hotspots i de 16 krimier, der udspiller sig på forfatterens yndlings-ø. Visby lægger også grund til Almedalsugen, som er det originale svenske politiske folkearrangement, som Folkemødet er en fordansket kopi af.

Under Visbys storhedstid i den tidlige middelalder var byen en af Nordeuropas mest moderne og et knudepunkt for handlen i Østersøen. Den 3,4 kilometer lange ringmur med i alt 27 tårne er fra 1200-tallet og var sammen med middelalderbydelen Visbys billet til den attraktive plads på verdensarvslisten i 1995. Byens tidlige rigdom viser sig ved de imponerende bygninger i den gamle bydel og domkirken, der troner over byen. På klinten over kirken ligger de romantiske gamle ”peberkagehuse” i træ side om side. Byen byder på en særdeles levende, alsidig gastroscene og specialbutikker, der er lækre på den storbyagtige måde. Restaurantudvalget og bredden er stor – lige fra Creperie Strykjärnet og supertrendy Wisby Deli til en stribe gourmetrestauranter, hvor øens lokale råvarer som frisk fisk, sprøde grøntsager og fersk lammekød er i fokus.

BRA letter første gang mod Visby den 3. juli 2023. Der er to ugentlige afgange på mandage og fredage frem til og med den 11. august. Flyvetiden mellem Aarhus og Visby er lidt over en time, mens rejsetiden i bil fra Aarhus til Visby er cirka 12 timer.

Bliv inspireret
og modtag nyheder