Lufthavnsmedarbejdere kan blive de nye podere

14-11-2020

Tidligere ansatte i Aarhus Airport tilbydes nu jobmulighed som podere hos Region Midtjyllands Covid-19 Testcenter Randers.

Som en kedelig følge af Covid-19, måtte lufthavnen tidligere på året sige farvel til en række gode og dygtige medarbejdere i takt med, at pandemien lagde store dele af rejsemarkedet ned. Men nu er der bud efter de servicemindede medarbejdere andetsteds. Der er nemlig et stadigt stigende behov for podere, der skal teste borgere for Covid-19, og derfor har Aarhus Airport og Region Midtjylland indledt et nyt samarbejde.

”Vi tester i øjeblikket op mod 1500 personer dagligt, og antallet er stigende. Vi har derfor stærkt brug for flere hænder, ikke mindst i forbindelse med den nye testsatellit, der muligvis bliver etableret i Syddjurs Kommune. Vi søger podere, som er vant til at yde en god service og omgås mennesker, og her ser vi, at de tidligere lufthavnsmedarbejdere kan være et rigtigt godt match”, siger Bodil Møller Andersen, som er afdelingsbioanalytiker hos Regionshospitalet Randers og leder af Covid-19 Testcenter Randers.

Aarhus Airport meddelte i juni måned, at medarbejderantallet måtte reduceres med 26 personer. 10 medarbejdere valgte efter aftale at stoppe frivilligt, mens 16 personer blev afskediget.

”Vi er meget opmærksomme på nye muligheder for vores tidligere medarbejdere. Vi forventer, at der går en rum tid, inden vi får behov for samme bemanding i lufthavnen igen. Det er derfor utroligt positivt, at vi kan hjælpe med at mobilisere arbejdskraften der, hvor der er brug for den nu, så vi får en mulighed for at fastholde de gode medarbejdere i lokalområdet. Derfor er vi meget glade for at have indgået en aftale med Region Midtjylland om at tilbyde vores tidligere medarbejdere en samtale hos Covid-19 Testcenter Randers med henblik på at blive podere ”, siger Peer H. Kristensen, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

For at kunne bestride jobbet som poder, vil de tidligere lufthavnsansatte skulle igennem en oplæring af en uges varighed, inden de er klar til at trække i fuld værnemiddeluniform og indgå i teamet, der tester borgerne i Randers, Grenaa og i Syddjurs.

”Vi forventer at kunne ansætte alle, som matcher stillingen som poder, enten som timelønnede eller månedslønnede. Vi kan tilbyde op mod 37 timer, og hvis der er deltidsansatte i lufthavnen, som ønsker at supplere med at være poder, er de også velkomne. Inden længe vil analysekapaciteten hos Statens Serum Institut formentlig øges væsentligt, og det forbereder vi os nu på rent personalemæssigt”, fortsætter Bodil Møller Andersen.

Der er i øjeblikket forhandlinger omkring oprettelsen af en Covid-19 testsatellit i Syddjurs Kommune, og hvor den eventuelt skal placeres. En oplagt mulighed er at anlægge testcentret i Aarhus Airport, da det vil gøre det nemt for både rejsende og Syddjurs-borgere at blive testet for Covid-19. Afgørelsen forventes at falde snarest.

Bliv inspireret
og modtag nyheder