Lufthavnen opføres i gyldent nordisk design

26-03-2021

Aarhus Airport

Aarhus Airport vil være verdens første lufthavn med VIP-stemning for alle generationer. Den eksklusive linje understreges af lufthavnens elegante nye gyldne look. Lufthavnen står færdig i 2022.

Aarhus Airport løftede i dag sløret for, hvordan den totalmoderniserede lufthavn vil tage sig ud, når ud- og ombygningen til ca. 140 millioner kroner er fuldført i 2022. Den designmæssige tråd i lufthavnsbygningen, som vokser til dobbelt størrelse fra ca. 5.000 til 10.000 kvm., vil være gennemgående nordisk med skarpe linjer, der blødes op af et varmt og imødekommende skær – nærmere betegnet guldskær. Lufthavnens facader bliver nemlig opført i bæredygtige materialer i farven Gold Metallic med store åbne glaspartier, der sender masser af lys ind i lufthavnsbygningen. På trods af stilstand i flytrafikken har Aarhus Airport det lange lys på og gearer den østjyske lufthavn til fremtiden.

”Vi holder fortsat fast i den ambitiøse vækststrategi, vi præsenterede i 2019. Målene er 1,5 millioner passagerer i 2027 og 4 millioner rejsende i 2040. Moderniseringen er et essentielt greb for at gøre lufthavnen attraktiv for internationale flyselskaber og øge trafikken samt for at kunne servicere et langt større antal passagerer. Vores faciliteter bliver toptunede, og hele gæsteoplevelsen skal løftes op i samme høje liga. Det er naturligvis en særlig situation at navigere en turnaround under en pandemi, men vi høster allerede meget positive tilkendegivelser i vores ruteviklingsarbejde, og vi har fuld tiltro til, at lufthavnen kommer til at levere på alle parametre. Faktisk bekræftede Ryanair netop i går aftes, at de starter en helt ny rute til Korfu fra Aarhus Airport to gange om ugen fra den 2. juli”, siger Nicolai Krøyer, som tiltrådte som ny administrerende direktør for Aarhus Airport den 1. marts.

Aarhus Airport taxfreeområde 2021

Som led i moderniseringen udvides der med 3 nye gates, så der kan betjenes syv fly ad gangen. Samtidig bygges en toetagers transitlounge, hvor der i underetagen indrettes 500 kvm. taxfreeshopping, mens førstesalen indrettes til loungeområder med panoramavinduer mod landingsbanerne og direkte adgang til café og restaurant. Designmæssigt følger interiøret den bæredygtige nordiske linje med møblering fra danske HAY. Et nyt lufthavnshotel med 37 dobbeltværelser integreres i førstesalsniveau med gangpartier vendt mod parkeringspladsen og værelser med udsigt mod det åbne luftrum. Hotellet skal blandt andet imødekomme behovet for overnatning for internationale erhvervsrejsende, og dem skal der komme flere af ifølge Aarhusborgmester Jacob Bundsgaard. Borgmesteren vurderer samtidig, at en bedre tilgængelighed til lufthavnen er et særdeles vigtigt konkurrenceparameter og en væsentlig faktor for lufthavnens vækst.

”Østjylland er Danmarks næststørste vækstcenter, og vi har en lang række internationale virksomheder samt et universitet i verdensklasse. De fortjener en velfungerende lufthavn, der kan understøtte den videre erhvervsudvikling samt øge tiltrækningen af kompetencer og internationale turister. Business- og ferierejsende skal have rig mulighed for at flyve til attraktive destinationer, og det skal være smidigt at komme til og fra lufthavnen. Derfor ser vi gerne, at rute 15 opgraderes til motorvej hele vejen til lufthavnen og ønskeligt helt til Grenaa, så vi også favner udviklingen på Djursland. På den lange bane vil det også være relevant at arbejde for en letbane-løsning helt til Aarhus Airport”, siger borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard.

Lufthavnen er længere end forventet med den gennemgribende opgradering, der også tæller en sekssporet ultra-effektiv sikkerhedskontrol, udvidede parkeringsområder, udvidede hangarer, nye politi- og toldfaciliteter, lydisoleret legeplads i to etager, teenagelounge med fodboldbane og flysimulator med mere.
Designet i lufthavnen er udarbejdet af blandt andre AART Architects, Schmidt Hammer Lassen og AMPM Design Studio. I maj måned påbegyndes byggeriet af lufthavnshotellet. Aarhus Airport skal selv varetage driften af hotellet.

Bliv inspireret
og modtag nyheder