Jylland får en direkte flyforbindelse til Warszawa

13-08-2021

En af Europas mest nyskabende storbyer kommer på rutekortet i Aarhus Airport. Warszawa, der byder på et farverigt kalejdoskop af kultur, historie, gastronomi og storbyliv, er Ryanair’s nye skud på Aarhus-stammen.

Flyselskabet er ved at slå solide rødder i den østjyske lufthavn, og for sjette gang i 2021 præsenterer lavprisselskabet en helt ny rute – nu til Polen. Den nye flyrute til Warszawa kommer i slipstrømmen af fem nye ruter til henholdsvis Milano, Zadar, Korfu, Riga og Malaga, og det er Ryanair’s eneste direkte rute til den polske metropol fra Danmark. Rejsedagene er mandag og fredag, og det er helt i tråd med både flyselskabets og lufthavnens fokus på feriemarkedet.

”Rejsemarkedet er blevet langt mere fragmenteret end tidligere. Der er en tendens til, at danskerne tager kortere og flere ferier, og her er storbysferie et oplagt valg. Mange har allerede besøgt de klassiske storbysdestinationer, og Warszawa er et eksotisk alternativ, som er perfekt til en forlænget weekend. Aarhus Airport har foden på speederen med kurs mod et øget feriemarked, og vi er særdeles tilfredse med, at Ryanair deler vores ambition om at udvide rejsemulighederne for jyderne,” siger Nicolai Krøyer, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

Warszawa byder på muligheder for enhver

Den polske hovedstad, Warszawa, rejste sig som Fugl Føniks efter at være blevet sønderbombet under 2. verdenskrig. Med nænsom respekt for datidens byggestil blev den gamle bydel genopført med et imponerende resultat, som bragte en plads på Unesco’s verdensarvsliste med sig. Bydelen rummer historiske bygninger, farverige huse og smalle gader med massevis af butikker og cafeer. Slotte, paladser, seværdigheder og museer er drysset jævnt ud over byen, mens promenader og badesteder ligger som perler på en snor langs floden Vistula. Praga-distriktet er garant for et livligt natteliv med rig mulighed for at smage sig igennem de lokale øl, ligesom Polens position som Europas største producent af æbler afspejles i drinkskortenes frugtige cider-cocktails.

Har du brug for inspiration
til din næste rejse?

Se destinationer

Byens imponerende skyline tæller Europas højeste bygning, Varso Tower, der strækker sig op i en himmelhøjde af 310 meter med en spektakulær restaurant- og skybar på toppen. Tårnet rummer også det nyåbnede luksushotel NYX Hotel Warszawa, der er en opsigtsvækkende tilføjelse til Warszawas alsidige hotelscene, der kan give enhver hoteljunkie abstinenser. Warszawa er samtidig et rent slaraffenland for foodies, som kan spise sig gennem ypperlige Michelin-oplevelser til små penge, mens de shoppeglade heller ikke kommer til at mangle noget i den sprudlende storby.

”Den direkte rute til Warszawa lander også godt hos de mange danske virksomheder, hvor Polen er et nøglemarked. Samtidig er der en udpræget tovejstrafik af venner og familie i relation til den betydelige andel af polakker, som arbejder og er bosat i Østjylland. Ruten er derved et meget velvalgt supplement til Ryanair’s flyforbindelse til Gdansk”, fortsætter Nicolai Krøyer.

Ryanair går på vingerne første gang den 1. november 2021 til Warszawalufthavnen, Modlin, hvorfra der er både express-bus og tog ind til centrum. Der er afgang fra Aarhus Airport hver mandag kl. 13.10 og hver fredag kl. 13.30. Flyvetiden er 1 time og 35 minutter, og billetterne er i salg med priser helt ned til 229 kroner for en enkeltbillet. Ryanair’s anden Polensrute til Gdansk fra Aarhus Airport genåbner den 31. oktober 2021 og flyves hver torsdag og søndag.

Vil du vide mere?

For yderligere oplysninger kontakt venligst Tina Baungaard-Jensen, kommunikationschef hos Aarhus Airport
på telefon +45 41 28 10 01 eller mail [email protected]

Bliv inspireret
og modtag nyheder