Juli slår alle månedsrekorder i Aarhus Airport

01-08-2023

61.417 juli-gæster rejste igennem Aarhus Airport, og det er historisk set det højeste antal gæster på en måned. Oktober 2010 har hidtil holdt månedsrekorden med 60.456 passagerer. Den nye rekord fejrede Aarhus Airport ved at hylde rejsende nummer 60.500, Caroline Lagoni, som var på vej med Ryanair til sydlandske temperaturer i Malaga med rejsefællen Joachim Wædeled.

Salget af rejser til internationale destinationer er vokset voldsomt over de sidste år i takt med, at lufthavnen har investeret tungt i totalmodernisering af terminalbygningen, opgraderet gæsteoplevelsen til ypperste niveau og udvidet antallet af ruter og destinationer.

Trafiktallene i juli måned understreger udviklingen, hvor det samlede antal af rejsende viser en fremgang på 32 procent set i forhold til juli måned i 2022. Det svarer til, at 14.916 flere passagerer er rejst igennem terminalen i Aarhus Airport i sommerferiemåneden i 2023 end i samme periode i 2022. Samtidig viser tilstrømningen af gæster, at det solide passagergrundlag i Danmarks næststørste by og inden for Aarhus Airport’s radius i stigende grad benytter lufthavnen.

– Trafiktallene i juli måned viser, at vi holder en snorlige vækstkurs. Vi har en ambition om at løfte årets samlede passagertal fra 2022 med 25 procent i 2023, og de flotte juli-tal bringer os tættere på vækstmålene i et højt tempo. Det er særligt de udenlandske rejsemål, der trækker lige nu, og de rejsende har i høj grad taget Aarhus Airport til sig som en international lufthavn. Bookingudsigten for de kommende måneder ser lovende ud og med nye ruter i ærmet, forventer vi, at vækstrejsen fortsætter den positive kurs, siger Lotta Sandsgaard, der er administrerende direktør i Aarhus Airport.

Rejsende nummer 60.500

Oktober 2010 har hidtil holdt månedsrekorden med 60.456 passagerer. Indenrigstrafikken var dengang bærende, mens lufthavnen i dag er langt mere internationalt orienteret med et skarpt fokus på at betjene både forretningsrejsende og ferierejsende. Den nye rekord fejrede Aarhus Airport ved at hylde rejsende nummer 60.500, Caroline Lagoni, som var på vej med Ryanair til sydlandske temperaturer i Malaga med rejsefællen Joachim Wædeled. Parret fik bobler med på rejsen og et valgfrit rejsegavekort til en af Ryanairs destinationer fra Aarhus Airport.

Ryanair er for øjeblikket det største flyselskab i Aarhus Airport, og i juli måned har der ligeledes været fyldt godt op i ruteflyene hos SAS, DAT, BRA og Wizz Air og på charterflyvningerne med Århus Charter, Spies og Sunweb. I september letter en ny rute til Napoli med Gislev Rejser og op mod efterårsferien, sætter Spies Gran Canaria på afgangstavlen.

Den stigende passagertilvækst i Aarhus Airport i 2023 betyder, at det samlede antal rejsende i årets første syv måneder i 2023 lander på 318.470, hvilket er 44,6 procent flere gæster end i samme periode i 2022.

Bliv inspireret
og modtag nyheder