Internationale rejsende gav ny sommerrekord

01-09-2023

Med passagertallene fra august kan sommeren i Aarhus Airport nu gøres op. Rejsende til og fra internationale destinationer har givet de travleste sommermåneder nogensinde. År til dato er passagertallet steget med 41 procent.

Passagervæksten har bidt sig godt fast i lufthavnen i Aarhus. Trafiktallene for sommermånederne afslører, at rejselysten er højere end nogensinde blandt de østjyske rejsende. Lufthavnen checker således ud af sommerperioden med et rekordhøjt passagertal for juni, juli og august måned. Samlet set rejste 174.392 sommerpassagerer igennem terminalerne, og det er 32 procent flere rejsende end i 2022, der holder den hidtidige sommerrekord. Det er fortsat den internationale trafik, der trækker væksten ifølge passagertallene fra juni, juli og august. De gode takter tilskriver lufthavnen, at mixet af destinationer matcher østjydernes rejseønsker, at passagerne har taget utroligt godt imod lufthavnens totalmodernisering samtidig med, at Aarhus Airport er destinationslufthavn for Danmarks næststørste by.

”Vi har set en eksplosiv vækst i internationale rejsende i sommermånederne. Det er især østjyder, som rejser til soldestinationer og storbyer, men vi oplever også, at Aarhus som destination tiltrækker udenlandske gæster fra Sydeuropa, Norge, Sverige og Østeuropa. Prognoserne for de næste par måneder viser, at tendensen fortsætter, og det betyder, at vi ligger godt i svinget til at nå et samlet passagertal på 530.000 rejsende i år”, siger Lotta Sandsgaard, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

I sommermånederne har blandt andet SAS skruet op for kapaciteten til de nordiske hovedstæder, mens trafikken sydpå især har været drevet af gæstestrømmen til charterselskaberne Spies, Århus Charter og Sunweb. Dertil har Ryanair oplevet stor rejseaktivitet på ruterne til blandt andet Faro, Malaga og Mallorca. Lavprisselskabet har ligeledes øget kapaciteten til London og Gdansk med op til 30 procent. Ryanair beflyver i dag ni ruter ud af Aarhus og står for næsten halvdelen af trafikken i lufthavnen.

Stabil luft under indenrigstrafikken
Mens den internationale trafik trækker en eksplosiv vækst, vinder indenrigstrafikken terræn i et roligere tempo.

”Vi har en stor andel dedikerede indenrigsrejsende, som pendler mellem Aarhus og København, og der et stærkt passagergrundlag, som også efterspørger oversøiske destinationer. Vi er derfor glade for, at indenrigsproduktet er stabiliseret, så vi kan imødekomme vores pendlergæster og fremover tilbyde gode forbindelser til det amerikanske marked og fra efteråret også Bangkok med SAS”, siger Lotta Sandsgaard.

Den stigende passagertilvækst i Aarhus Airport betyder, at det samlede antal rejsende i årets første otte måneder lander på 375.067, hvilket betyder en vækst på 41 procent sammenlignet med 2022. Det er lufthavnens ambition at løfte årets totale passagertal med 25 procent i 2023.

Bliv inspireret
og modtag nyheder