International erhvervsmand i bestyrelsen

26-06-2023

Formand for Business Djursland og Senior Vice President i Terma Aerostructures Manufacturing, Jørgen O. M. Laursen, er tiltrådt som nyt bestyrelsesmedlem i Aarhus Airport den 1. juni.

Aarhus Airport tilføjer endnu en solid erhvervskapacitet til lufthavnens bestyrelse på et mandat for Norddjurs og Syddjurs kommuner. 51-årige Jørgen O. M. Laursen, som kommer med 30 års international ledererfaring inden for supply chain, produktion, nyetableringer, turnaround og lean implementering, bliver erhvervslivets nye stemme direkte ind i den østjyske lufthavn.

”Aarhus Airport har en vigtig opgave i at understøtte den økonomiske udvikling og de internationale virksomheders vækst i Østjylland. Med en erhvervstung kapacitet som Jørgen O. M. Laursen om bord knytter vi det internationalt orienterede erhvervslandskab på Djursland endnu tættere til lufthavnen. Med sit globale udsyn skal han bidrage til at eksekvere vores vækstmål med afsæt i et internationalt og lokalt mindset, og vi glæder os til et stærkt samarbejde med Jørgen”, siger Lars Dige Knudsen, som er bestyrelsesformand for Aarhus Airport.

Aarhus Airport stræber efter at tredoble lufthavnens passagertal til 1,5 millioner passager inden 2029 og vende bundlinjen til sorte tal i 2026. Det er en ambition, som det nye bestyrelsesmedlem bakker fuldt op om. Det gælder som formand for Business Djursland og som repræsentant for en af Østjyllands globale teknologivirksomheder med stærke danske rødder, der allerede nyder godt af Aarhus Airport’s rutenetværk i forbindelse med kunder, forretningsforbindelser og medarbejderes mobilitet.

”Lufthavnen er et stykke topmoderne og nyistandsat infrastruktur, der er et helt særligt aktiv blandt mange gode rammevilkår i Aarhus, Norddjurs og Syddjurs kommuner. Lufthavnen understøtter tiltrækningen af international arbejdskraft, styrker virksomhedernes tilgængelighed og øger bosættelsesattraktiviteten. Jeg vil arbejde for, at virksomhederne i endnu højere grad benytter de allerede etablerede ruter, og de erhvervsrelaterede ruter lufthavnen har i støbeskeen”, siger det nyvalgte bestyrelsesmedlem, Jørgen O. M. Laursen, som er Senior Vice President i Terma Aerostructures Manufacturing.

Jørgen O. M. Laursen har tidligere bestredet diverse ledende stillinger på store produktionsenheder hos VELUX i Kina, Slovakiet, Polen og Danmark. Han varetager i dag bestyrelsesposter som medlem i DI Østjylland, Regionale Industripolitiske Udvalg (RIPO), Djurslands Udviklingsråd og som formand for Business Djursland.

Bliv inspireret
og modtag nyheder