Inspiration til din næste getaway

Går du og pønser på en forlænget weekendtur eller måske endda en uge i sydens sol? Så er du kommet til det rette sted. Her kan du finde perfekte destinationer til netop din forårsferie. Hvad enten du kunne tænke dig kulturelle oplevelser i pulserende storbyer, at solbade ved skønne sandstrande, besøge gamle kendinger eller måske noget helt fjerde, så kan du være sikker på at Aarhus Airport har en destination for dig.

Alicante, Spanien

Valencias hovedby, Alicante, er en by rig på historie, kulturarv og gastronomi. Desuden er byen kendt for sit solrige klima og maleriske landskaber, der tiltrækker besøgende fra hele verden. Higer du efter en eksklusiv gastronomisk oplevelse, skal du besøge El Portal – en af Alicantes mange restauranter, der optræder i Michelins guiden, hvor hver bid er en rejse ind dybt ind i den spanske madkultur. Du kan også leje en bil og udforske de fascinerende landskaber, der ligger blot en times kørsel fra byen. Læg f.eks. vejen forbi Guadalest Valley og Fonts de l’Algar – der får du lige dele natur, historie og motion.

Find og book billetter til Alicante med Norwegian her

Turister gående på gangbro ved Plitvice Lakes National Park, Kroatien

Zadar, Kroatien

Zadar er en skøn ferieperle ved Dalmatiens kyst med stemningsfyldte labyrintiske gader, historiske bygninger og vidunderlige strande. Kroatien rummer flere fantastiske naturoplevelser som er værd at køre efter. Heriblandt Nationalparken Plitvice​ som er en bjergtagende tur, hvor du kan sejle på tværs af søen Kozjak​, vandre på de små broer over de mange søområder eller nyde synet af vandfald omkranset af vild natur og de Dinariske Bjerge. Du kan også besøge Dubrovnik særlig kendt for at være inspirationskilde til Kings Landing fra hitserien Game of Thrones.

Book din rejse til Zadar med Ryanair her

Udsigt over Jurmala strand, Riga

Riga, Letland

Letlands baltiske perle, Riga, kan give dig en på opleveren med kultur og historie en masse, storbycharme, shopping og sågar badestrand. Du kan smage på landets mange fantastiske øl i The Riga Beer District eller tage en tur ind på det overdådige Riga Central Market. Krydr din tur med besøg på Kunstmuseet Bourse eller KGB museet fra tiden, hvor KGB huserede i Riga. Efter en ordentlig spandfuld kultur og historie er det passende med en badetur i Østersøen ved stranden Jūrmala, der er sagtens kan kaldes Østeuropas svar på Miami Beach.

Find billetter og book din tur til Riga med Ryanair her

Mallorca, Valldemosa

Mallorca, Spanien

Palma de Mallorca er en publikumsfavorit af mange grunde. Øen rummer et hav af udendørsaktiviteter, sandstrande i lange baner, en summende storby, forrygende mad og vin, og vi kunne blive ved. En ferie på Mallorca kan både give dig sved på panden og genoplade dine batterier. Du kan f.eks. tage en helt speciel togtur, der viser Mallorca på en helt særlig måde og fra en lidt anden vinkel med Tren de Soller – et over 100 år gammelt tog.

Find din billetter til Mallorca med Ryanair eller Norwegian, der starter deres flyvninger i april og maj måned.

Både der ligger i havn på Motlawa floden med udsigt til den gamle bydel af Gdansk

Gdansk, Polen

Gdansk er en by med mange forskellige sider, og vi garanterer at den vil vokse på dig. Den rummer historie, kultur og speciel arkitektur. Tag for eksempel ned til havnefronten ved Motlawa-floden og gå en tur langs Gdansks svar på Nyhavn eller tag en slentretur i den gamle bydel, hvor det vrimler med farverige byhuse, smukke kirker og vildt dekoreret bygninger. Byen har også sit eget 2. Verdenskrigsmuseum som er et besøg værd.

Find billetter til Gdansk og book med Ryanair her

Aften view af Operahuset i Oslo

Oslo, Norway

Oslo rummer nye kvarterer med spændende arkitektur, trendy caféer og gode restauranter flere steder i byen. Der er også historiske bygningsværker og moderne nye byggerier spredt rundt i byen. Sving forbi Akers Brygge, hvor du finder et lækkert mix af spændende arkitektur og museer eller besøg det spritnye Klimahus i Oslos botaniske have. Operahuset i Oslo er også garant for fantastiske forestillinger, men du kan også bestige den flotte bygning og få en flot udsigt over hele Oslo by.

Find og book din billet til Oslo med SAS her

Udsigt over Gamla Stan fra vandsiden i centrum af Stockholm

Stockholm, Sverige

Nordisk coolness og en af Europas flotteste havnepromenader. Sveriges hovedstad, Stockholm, er en alt for overset feriedestination og en fryd for samtlige sanser. Så langt væk og dog så tæt på minder den svenske hovedstad om København, Berlin og Paris på én og samme tid, selvom det er en by, der er helt sin egen. Se byen fra en helt særlig vinkel ved at stige om bord på et klassisk skærgårdsskib, og sejl via Stockholms vandveje på et sightseeing-cruise. Oplev den uberørte natur i byens skærgård, og hør om seværdighederne fra en guide.

Find billetter til Stockholm med enten SAS (Arlanda) her eller BRA (Bromma) her