Det regner med ruter over Aarhus

29-04-2021

Ryanair starter endnu en splinterny rute fra Aarhus Airport. Den hippe hovedstad i Letland, Riga, kommer på afgangstavlen fra november. Det er den tredje nye rute Ryanair lancerer fra Aarhus Airport i år.

Ryanair har fået et særdeles godt øje til Aarhus Airport. Og det tyder på, at det ikke bare er en hurtig forårsforelskelse. Det fremadstormende lavprisselskab lægger nemlig op til et seriøst langt forhold, der cementeres med endnu en ny direkte rute ud af Aarhus Airport. Turen går til Riga, som på få år er blevet en meget attraktiv storbydestination for en forlænget weekend. Tidligere i år præsenterede Ryanair yderligere nye direkte ruter fra Aarhus – de to solskinsruter til henholdsvis Korfu i Grækenland og Zadar i Kroatien.

”Riga er en interessant destination, som vi har sværmet om længe. Det er en by, som er værd at besøge på alle tidspunkter af året, og som rummer både storbycharme, østeuropæisk historie, shopping og kulturperler. Samtidig er det en kæmpe blåstempling fra Ryanair’s side, at de prioriterer Aarhus Airport for tredje gang inden for kort tid med en ny direkte rute. Det bekræfter, at de internationale flyselskaber er bevidste om det rejsepotentiale, der er i Aarhus og omegn, der faktisk også tegner sig som Jyllands største optageområde,” siger Nicolai Krøyer, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

Den nye rute giver de jyske rejsende et fristende alternativ til de klassiske storbyer, hvis man har lyst til en weekendtur. Byen er en lille én af slagsen, så man behøver ikke mere end nogle dage for at få én på opleveren. Ryanair’s afgange giver da også rig mulighed for at strikke en kort eller lang tur sammen, da der er tre ugentlige afgange fra Aarhus tirsdag, torsdag og lørdag hele året rundt.

Riga, som ligger på kanten af den baltiske del af Østersøen, byder på alt lige fra kulturelle perler, historiske vingesus, smuk arkitektur og eminente kulinariske overraskelser. På listen over ting man ikke må misse under besøget, står den gamle bydel, som er på UNESCOs Verdensarvsliste med en af de største samlinger af Art Nouveau-bygninger i Europa, der pryder bydelen med farverig arkitektur og krummelurer. Den nye bydels bygninger er knap så kulørte og mere bombastiske, men hvad området ikke har i farver, har det til gengæld i liv og leben. Denne mindre turistede del af byen gemmer nemlig på hippe butikker, finurlige cafeer og fantastiske restauranter – alt sammen tilsat en vibrerende ung stemning. En koldt-ned-af-ryggen-stemning hænger dog i hele KGB-museet, der tager dig tilbage til dengang, KGB’s brutalitet hærgede byen. En tur i de grønne åbne parker, på Kunstmuseet Bourse og Riga Central Market er også et besøg værd, mens et dyk ned i den lettiske ølkultur i The Riga Beer Distrikt er et must for alle med hang til humle. Storbybreaket kan også kombineres med en badetur i Østersøen ved stranden Jurmala, der er Østeuropas svar på Miami Beach.

Ryanair sætter kursen mod Riga den 2. november 2021 med tre ugentlige eftermiddagsafgange hele året rundt. Flyet afgår fra Riga kl. 15.20 og lander i Aarhus kl. 16.00, hvorfra det går på vingerne igen kl. 16.20 med ankomst i Riga kl. 19.05. Flyveturen varer godt halvanden time, og der en times (+) tidsforskel i Riga.

Lavprisruterne fra Aarhus Airport til Korfu og Zadar starter begge den 2. juli og flyver frem til den 29. oktober 2021.

(Pressemeddelelse udsendt d.d.)

Bliv inspireret
og modtag nyheder