Aarhus Airport runder året af med god rejseaktivitet i december

07-01-2022

Lufthavnen i Aarhus tjekkede ud af endnu et coronaår med mere end en ottedobling af passagertallet i december måned i forhold til 2020. Samlet set oplevede lufthavnen en fremgang på 11,7 procent fra 2020 til 2021.

Det er med optimistisk fremsynethed, at Aarhus Airport tager hul på 2022 og lukker døren til endnu et coronaår. Årets sidste måned i 2021 faldt godt ud på passagerbarometret, hvor antallet af rejsende steg med hele 774 procent set i forhold til samme periode i 2020. I alt 21.218 gik passagerer igennem terminalerne, og det svarer til 65,6 procent af december-gæsterne i 2019. Derved holdt lufthavnen takten med en stigende passagertilgang, der for alvor tog fart i sommerferieperioden og holdt tempo hele vejen til årets slutning. Samlet set rejste 133.960 gæster igennem Aarhus Airport, og langt størstedelen af rejseaktiviteten skete fra juli til december måned. Selvom passagertallet ikke tåler sammenligning med rekordåret i 2019, hvor lufthavnen rundede over en halv million passagerer, ser Nicolai Krøyer, den administrerende direktør, alligevel med friske øjne på 2022.

”Vi er sikre på, at vi går meget godt i møde i 2022. Det har været nogle træge år med særdeles svingende markedsvilkår, og vi håber, at vinden snart vender. Selvom vi lige nu står med flere ruter på pause, er vi optimistiske i forhold til forårs- og sommertrafikken, hvor rejserne allerede sælger godt. Flyselskaber og rejsearrangører har fortsat en stor interesse i Aarhus Airport, og vi har aldrig haft så mange destinationer i bogen som nu. Alene i 2021 præsenterede Ryanair seks nye helårsruter fra Aarhus Airport til blandt andet Malaga, Warszawa, Riga og Milano, ligesom vi også sagde goddag til nye samarbejdspartnere som Spies Rejser, Braathens Regional Airlines og Atlantis,” siger Nicolai Krøyer, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

Rejseaktiviteten slog for alvor igennem i juli måned samtidig med, at Ryanair åbnede to nye lavprisruter til Korfu og Zadar. Og hvor rejsekurven tidligere er dalet i efterårsmånederne, har lufthavnen i år kunne holde fast i de positive takter året ud. Mange danskere har tilsyneladende skubbet lidt udenlandsferie til sensommeren og sidst på året, hvor lufthavnen åbnede nye ruter til blandt andet Gøteborg, Stockholm, Gran Canaria, Trysil, Sälen og Egypten. Dette blev samtidigt afspejlet i, at udenrigs- og chartertrafikken stod for næsten to tredjedel af den samlede rejsetrafik i 2021. Først på året var lufthavnen midlertidigt lukket i godt et par måneder, og der skiftede trafikmønstret til såkaldt håndværkertrafik i stedet.

”Vi udnyttede perioden, hvor vi havde midlertidigt lukket til at sætte turbo på vores totalrenovering og udbygning af lufthavnen. Det betyder, at vi allerede til sommer kan præsentere en dobbelt så stor topmoderne, effektiv og lækker lufthavn i international liga to år tidligere end forventet. Vi har løbende åbnet nye faciliteter som sikkerhedskontrol, taxfreeshop og loungeområder, og snart åbner vi den store skylounge og fire nye gates. Til sommer står det splinternye lufthavnshotel færdigt, og så er vi klar til næste etape i vækstrejsen,” fortsætter Nicolai Krøyer.

Aarhus Airport’s ejerkreds har investeret omkring 140 millioner kroner i at skabe en lufthavn, hvor man hurtigt og effektivt kan rejse ud i verden på ferie- eller forretningsrejse med gode muligheder for at spendere lidt ekstra tid på shopping og selvforkælelse som en naturlig del af rejsen. Moderniseringen skal dermed løfte hele gæsteoplevelsen, gøre lufthavnen mere attraktiv for internationale flyselskaber og geare lufthavnen til at servicere et langt større antal passagerer.

Om end pandemien har forskudt lufthavnens vækstplaner med nogle år, holder Aarhus Airport fast i ambitionen om at nå 1,5 millioner passagerer i 2027.

Bliv inspireret
og modtag nyheder