Aarhus Airport officiel vært for Routes Europe 2024

22-06-2022

Den største luftfartskonference på europæisk jord lander i Aarhus. Routes Europe 2024 er en unik mulighed for at sætte Aarhus Airport og Aarhus på verdenskortet.

Der kommer til at stå Aarhus på boardingkortet, når over 1200 nøgleaktører i den internationale luftbårne infrastruktur mødes ved luftfart- og lufthavnsindustriens største europæiske konference og udstilling i 2024. I tæt samarbejde med Aarhus by og VisitAarhus står Aarhus Airport som vært for konferencen, hvor flyselskaber, lufthavne og destinationer mødes for at knytte relationer og skabe nye rutesamarbejder på tværs af lande. Værtskabet er et led i Aarhus Airport’s charmeoffensiv over for fremtidige internationale samarbejdspartnere, der får mulighed for opleve pulsen i Jyllands hovedstad og ikke mindst Aarhus Airport i sin totalmoderniserede internationale udgave. For ledelsen i Aarhus Airport er Routes Europe 2024 en strategisk prioritering og mulig gamechanger, der vil geare op for lufthavnens samarbejde med internationale flyselskaber.

”Værtskabet for Routes Europe 2024 er i tråd med vores ambition om at udbygge lufthavnens stadigt voksende rutenetværk. Der er en pæn andel af især forretningsrejsende i vores optageområde, som i dag flyver ud af Hamburg og København, og dem ønsker vi at imødekomme med direkte ruter i fremtiden. Routes Europe 2024 vil øge kendskabet til Aarhus’ unikke geografiske placering i Jylland og det klækkelige potentiale, der ligger i det globale businessmiljø, der er forankret i Østjylland,” siger Brian Worm, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

Borgmesteren i Aarhus betragter begivenheden som et vidtåbent vindue ud mod verden.

”Luftfartsindustriens europæiske topmøde er en betydningsfuld begivenhed i dansk luftfarts historie og i promoveringen af Danmark og Aarhus på europæisk plan. Begivenheden vil løfte byens fremtidsudsigter som en direkte destination samt skærpe opmærksomheden omkring Danmarks næststørste by som økonomisk vækstcenter. Det vil styrke sammenhængskraften mellem Aarhus og resten af verden samt skabe resultater med effekt langt ind i fremtiden”, siger Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune.

Europas førende lufthavne og destinationer har konkurreret om at være vært for Routes Europe, siden den blev afholdt for første gang i 2006, og den betragtes som den mest anerkendte i den europæiske luftfartssektor. Tidligere har Belfast, Warszawa og Bergen været værtsbyer for konferencen, der er en af de vigtigste mødeplatforme for flyselskaber, lufthavne og destinationer i forbindelse med planlægning af fremtidige rutesamarbejder. Der forventes mere end 1200 deltagere fra over 65 lande til konferencen, der arrangeres i samarbejde med organisationen Routes.

”Aarhus er kåret som den tredje mest bæredygtige destination i verden på GDS Index 2021 og er fokuseret på at drive økonomisk vækst og turisme til Danmarks næststørste by. Routes Europe vil fungere som en kritisk katalysator for Jyllands største passagerpotentiale, og vi er glade for at sætte strøm til den økonomiske udvikling og lokale beskæftigelse i tæt samarbejde med Aarhus-teamet,” siger Steven Small, som er director of events at Routes.

Aarhusregionens turismeorganisation, VisitAarhus, ser også frem til at vise byens meritter til de internationale gæster.

”Vi glæder os meget til at præsentere Aarhusregionen over for de vigtigste beslutningstagere i luftfartbranchen. Kendskab og tilgængelighed er nøgleord for en voksende international turisme, og konferencen booster begge dele. Aarhus er i top-25 over verdens mest eftertragtede konferencebyer, og vi vil bidrage til, at gæsterne ved Routes Europe 2024 får en fantastisk oplevelse i Aarhus, som vil sætte positive spor”, siger Pia Lange Christensen, direktør i VisitAarhus.

Aarhus er udvalgt som værtsby for Routes Europe i 2024 efter hård konkurrence fra andre attraktive storbyer i Europa. De præcise datoer for konferencen vil blive offentliggjort i 2023.

Bliv inspireret
og modtag nyheder