Passagertal

Vælg venligst ude til venstre, for hvilken periode du ønsker at se vores passagerstatistik.

Aarhus Airport mistede 76 procent af passagerne i 2020

Aarhus Airport kommer ud af 2020 med et passagertal, der ligger 76 procent under sidste år. 2019 var et stærkt år for lufthavnen, der sluttede med et passagertal på over en halv million rejsende. Lufthavnen fulgte den opadgående kurve i starten af 2020, men coronaen slog transport- og turismebranchen ud af kurs fra midten af marts. Således kan lufthavnen samlet set notere 119.852 passagerer for de sidste 12 måneder.

Passagernedgangen har dog ikke ændret kursen for Aarhus Airport’s vækstplaner. Lufthavnen holder fortsat fokus på at geare lufthavnen til fremtiden - med udgangspunkt i at skabe de bedste passageroplevelser. Aarhus Airport ud- og ombygger lufthavnen for over 100 millioner kroner, og i 2022 står en gennemmoderniseret lufthavn i internationale liga med topbrugervenlig sikkerhedskontrol, syv gates, nordiskinspireret lounge- og restaurantområde, 500 m2 shopping og et spritnyt hotel med plads til 84 overnattende gæster færdig. Det positive ved 2020 er, at håndværkerne havde arbejdsro, så byggeriet i dag er flere måneder længere fremme end forventet.

Administrerende direktør, Peer H. Kristensen, kommenterer årets passagertal således:

”2020 kommer til at stå for rejsebranchen som et ”annus horribilis”. Vi imødeser, at der kommer mere gang i rejsemarkedet i 2021. Der vil formentlig gå to-tre år, inden vi er på 2019 niveau, men vi forventer snart at få flere fly i luften, ikke mindst nu, hvor vaccinationsprogrammerne kører. Samtidig arbejder vores ruteudviklingsafdeling på højtryk for at tiltrække nye flyruter og charterselskaber til lufthavnen, og der er særdeles positive takter. Vi har netop præsenteret to vigtige ruter, München og Berlin, der letter til foråret og et nyt samarbejde med Lufthansas datterselskab Air Dolimiti”.

”Vi er bevidste om, at der vil være en forskydning i vores vækstmål, men vi har skabt et solidt fundament for den videre vækst, og vi stiler mod 1,5 million passagerer inden for dette årti. Aarhus Airport har flere potentielle passagerer inden for rækkevidde end nogen anden lufthavn i Jylland, og det er lufthavnens ambition at indfri det potentiale”, siger Peer H. Kristensen.
Trafik 2019/12 2020/12 %
Total 32.310 2.352 -92,7%
Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte