Passagertal

Vælg venligst ude til venstre, for hvilken periode du ønsker at se vores passagerstatistik.


Færre afgange sender Aarhus Airport ud af august med en tilbagegang i passagertallet på 4,1 procent sammenlignet med august 2018.

Udviklingen beror først og fremmest på ændringer hos en række flyselskaber, der i august sidste år havde flere ruter i drift i Aarhus Airport, end de har haft i august 2019. Blandt andet har ruterne til Prag og Oslo fra henholdsvis Czech Airlines og SUN-AIR i modsætning til sidste år ikke været i drift i august. Ligeledes har det betydning for passagertallet, at SAS’ indenrigs- og interskandinaviske ruter først er kommet op på fuldt program i september, hvilket er senere end sidste år.

”Efter fremgang i både juni og juli er passagertallet for august påvirket af strukturelle ændringer hos flyselskaberne. Blandt andet samler udenrigsflyvningerne til mange sol-destinationer sig i år i skolernes sommerferie, hvilket forkorter sæsonen i forhold til sidste år,” siger direktør i Aarhus Airport, Peer H. Kristensen.

Således er der tale om en kalkuleret tilbagegang, og lufthavnsdirektøren er optimistisk:

”Vi har øget antallet af charter-destinationer og har i det hele taget haft strategisk fokus på at løfte charter-forretningen. Indsatsen betaler sig og betyder også, at vi kommer ud af august med en tilbagegang, vi godt kan være bekendt,” siger han.

Den store passagervækst på chartertrafikken er i høj grad båret af Århus Charters investering i Aarhus Airport. Således har rejsebureauet i år flyttet flyvningerne til de populære destinationer, Kreta og Zakynthos, fra Aalborg Lufthavn til Aarhus Airport.
Trafik 2018/8 2019/8 %
Total 42.429 40.652 -4,2%
Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte