Passagertal

Vælg venligst ude til venstre, for hvilken periode du ønsker at se vores passagerstatistik.
Aarhus Airport på vanvittig vækstkurs

Optimismen topper i Aarhus Airport, der fortsat oplever kæmpevækst i passagertal og ruter. På bare et år er passagertallet for august steget med over 60 procent.

De færreste havde for to år siden spået, at Aarhus Airport i 2018 kunne præsentere vækstrater af den kaliber, der i dag kendetegner den østjyske lufthavn. Proportionelt med det væsentligt udbyggede rutenet i Aarhus Airport er passagertallet nærmest eksploderet.

Gearskiftet i lufthavnen manifesteres blandt andet i sommerens brandvarme passagertal. Således er udenrigstrafikken i august 2018 steget med 154 procent i forhold til samme måned sidste år, og totalt tegner årets sidste sommermåned sig for en passagerfremgang på 61,4 procent sammenlignet med august 2017.

”Vi har en periode med ekstrem vækst bag os, og peaker nu med den højeste procentvise vækst i lufthavnens historie. Vi er meget tilfredse med, at det hårde arbejde, der går forud for en vækst af den her størrelse, skaber så flotte resultater. Ikke mindst er det glædeligt, at potentialet fortsat er stort, at vi har nye ruter på tegnebrættet, og at udsigterne for fremtiden her i lufthavnen er lyse,” siger direktør i Aarhus Airport, Peter Høgsberg.

Den markante vækst fik for alvor luft under vingerne, da Aarhus Airport sidste år udvidede sit samarbejde med SAS. Udvidelsen har blandt andet ført til åbningen af seks nye ruter til henholdsvis Oslo, Stockholm, München, Mallorca, Split og Nice. Men også nye flyselskaber har set sig varme på lufthavnen 35 minutter fra centrum af Aarhus. I weekenden åbnede Aarhus Airport ny rute til Berlin med lavprisflyselskabet easyJet, der dermed fik debut i Vestdanmark. Åbningen blev på traditionel lufthavnsfacon markeret med åbningsceremoni og vandportal. Allerede til november åbner easyJet endnu en rute fra Aarhus – denne gang til Gatwick i London.
Trafik 2017/8 2018/8 %
Total 26.292 42.429 61,4%
AFGANGE
SMS Dato Flyselskab Flynummer Til Tidspunkt Bemærkning
ANKOMSTER
SMS Dato Flyselskab Flynummer Fra Tidspunkt Bemærkning

Udvalgte one-stop

Direkte