Passagertal

Vælg venligst ude til venstre, for hvilken periode du ønsker at se vores passagerstatistik.

Passagertal i vækst i Aarhus Airport Aarhus Airport oplevede i januar 2018 en vækst på 9,6 procent i forhold til januar 2017.

Udviklingen er specielt drevet af en kraftig vækst på udenrigstrafikken grundet nye ruter. Aarhus Airports passagertal for januar 2018 er behagelig læsning. Således er udenrigstrafikken i årets første måned steget hele 34,7 procent, hvilket danner grundlaget for en total vækst i trafikken på 9,6 procent sammenlignet med januar 2017. Væksten i passagertallene i Aarhus er ventet, men bliver ikke desto mindre særdeles positivt modtaget af lufthavnsdirektør Peter Høgsberg.

”Resultatet er meget tilfredsstillende og er i den grad et resultat af en øgning af rutenettet i 2018. Endnu mere positivt er det, at rutenettet har sikre udsigter til at blive øget betragteligt, ikke mindst når SAS fra foråret åbner nye ruter til Split, Nice, Mallorca, Oslo, Malaga og Stockholm,” siger Peter Høgsberg.

Den kraftige forøgelse af antallet af udenrigspassagerer er altså et resultat af vækst på antallet af ruter fra lufthavnen, herunder den helt nye Ryanair-rute til Gdansk. Ligeledes har det haft positiv betydning, at der er etableret flere afgange på Ryanairs langvarigt succesfulde rute til London. Dertil kommer den nye Prag-rute med Czech Airlines. Denne rute har imidlertid kun fløjet i den første uge af januar grundet en planmæssig pause, hvilket giver grund til øget positivitet omkring de fremtidige passagertal.

På indenrigstrafikken kan Aarhus Airport konstatere en nedgang på 2,9 procent i sammenligning med januar 2017. Denne udvikling følger en generel tendens omkring indenrigsflyvning i Danmark, men Aarhus Airport forventer at se kurven gå opad, når SAS i april øger frekvensen med yderligere to daglige afgange mellem Aarhus og København. Dermed vil der fremover være 10 daglige returflyvninger mellem Danmarks to største byer.

Chartertrafikken fra Aarhus Airport er i januar 2018 faldet med 6,5 procent sammenlignet med den tilsvarende periode året forinden. Yderligere oplysninger og kommentarer fås ved henvendelse til Aarhus Airports direktør Peter Høgsberg på telefon 26 25 26 45.
Trafik 2017/1 2018/1 %
Total 26.032 28.522 9,6%
AFGANGE
SMS Dato Flyselskab Flynummer Til Tidspunkt Bemærkning
ANKOMSTER
SMS Dato Flyselskab Flynummer Fra Tidspunkt Bemærkning

Udvalgte one-stop

Direkte