Passagertal

Vælg venligst ude til venstre, for hvilken periode du ønsker at se vores passagerstatistik.

Den positive udvikling fortsatte i august måned

Passagertallet i august måned viser, at den positive udvikling i rejseaktiviteten i Aarhus Airport fortsætter. Antallet af passagerer i august afviger som forventet i negativ retning i forhold til samme periode i 2019. Passagertallene viser en samlet tilbagegang på 79 procent, men vindene blæser i den rigtige retning.

Set i forhold til juli måned, kom der lidt mere luft under vingerne på udenrigsruterne i august, hvilket især skyldtes, at SAS’ rute til Oslo bragte sommergæster nordpå, mens Ryanairs rute til London gav østjyderne mulighed for at komme på storbyferie på den anden side af Nordsøen. Det er dog stadig en spæd fremgang, idet passagertallet for udenlandsrejsende ligger 89 procent under samme periode i 2019.

”Selvom tallene er helt gyseragtige, er vi fulde af optimisme om, at vi nok skal komme tilbage på vækstsporet. I september letter chartertrafikken igen med første afgang til Cypern på lørdag, og det sætter yderligere skub i tingene. Det vil dog tage nogle år, inden flytrafikken er normaliseret, og vi kommer til at kalkulere med et noget større underskud i 2020 end forventet. I mellemtiden arbejder vi på at geare lufthavnen til at kunne modtage op mod 1,5 millioner gæster om året i løbet af dette årti, hvilket er vores stålsatte ambition”, siger Peer H. Kristensen, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

Det er Århus Charter, som kickstarter ferietrafikken i Aarhus Airport den første uge i september, hvor de sender hele tre fly af sted mod den sydlige sommervarme i det græske ø-hav. Således er der take-off til Cypern/Paphos den 5. september samt både til Zakynthos og Kreta/Chania den 6. september.

Aarhus Airport forventer, at flere af de andre charterselskaber, der rejser ud af lufthavnen, snart vil følge trop. I 2019 markerede chartertrafikken sig med en samlet vækst på 46,6 procent set i forhold til 2018.
Trafik 2019/8 2020/8 %
Total 40.652 8.557 -79,0%
Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte