Passagertal

Vælg venligst ude til venstre, for hvilken periode du ønsker at se vores passagerstatistik.

Positive takter i juli måned

Passagertallet i juli måned viser positive takter for flyaktiviteten i Aarhus Airport. Antallet af passagerer i juli afviger dog væsentligt fra samme periode i 2019, idet tallene viser en samlet tilbagegang på -83,5 procent. Alligevel betragter lufthavnen passagertallet som positive takter i forbindelse med at få flytrafikken på vingerne igen efter den ufrivillige Covid-19-dvale.

Særligt positivt ser det ud på indenrigsflyvningerne, hvor tilbagegangen ”kun” tegner sig for -57 procent, mens der er mindre fremgang at spore på udenrigsflyvningerne. Det skyldes ikke mindst, at der fortsat er stilstand på charterrejserne.

”Juli måned er en mager måned, men vi kan se, at det rykker stille og roligt i den rigtige retning. Vi er fuldt bevidste om, at det kommer til at tage tid for rejsemarkedet at komme tilbage på niveau, og de internationale rejsevejledninger har stor betydning for, hvornår flyselskaberne genoptager de internationale flyruter. Vi glæder os særligt meget til, at vi igen kan tage imod charterpassagerer i lufthavnen”, siger Peer H. Kristensen, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

I starten af juli måned havde DAT’s nye rute mellem Aarhus og Rønne premiere, og den 4. juli genåbnede Ryanair ruten mellem Aarhus Airport og London-Stansted. SAS fastholdt ruten mellem Aarhus og København, ligesom selskabet dagligt har fløjet mellem Aarhus og Oslo i sommerperioden. Fra september forventes Aarhus-Oslo ruten at være tilbage på normal frekvens med fire afgange i hverdagene og en returflyvning om søndagen.

I henhold til planen genoptager Ryanair flyvningerne til populære Gdansk igen fra den 3. september. Ultimo august forventes det meddelt, hvornår charterflyvningerne til Funchal, Tenerife, Chania, Paphos, Zakynthos og Palma kan gå i luften.
Trafik 2019/7 2020/7 %
Total 39.655 6.531 -83,5%
Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte