Passagertal

Vælg venligst ude til venstre, for hvilken periode du ønsker at se vores passagerstatistik.

Spæd fremgang i juni måned

Passagertallet i juni måned viser en spæd fremgang i flyaktiviteten i Aarhus Airport. Antallet af passagerer i juni tåler dog ingen sammenligning med samme periode i 2019, idet tallene viser en samlet tilbagegang på 96,4 procent. Alligevel betragter lufthavnen passagertallet som et positivt bevis på, at der stille og roligt er ved at komme gang i hjulene igen, efter Covid-19 lagde lufthavnen i midlertidig dvale.

”2020 bliver på alle måder et meget anderledes år, som vi på ingen måde havde kunnet forudsige. Vi gik ud af et suverænt år rent passagermæssigt i 2019, og vores forventning var, at 2020 ville toppe passagerrekorden. Nu er det en anden spilleplade, vi står på, og vi kalkulerer med, at det varer et par år, inden vi er tilbage på 2019-niveau. Ikke desto mindre er det en rigtig god fornemmelse, at vi kunne genåbne i juni måned og trods alt få luft under vingerne på nogle af vores flyruter ud af Aarhus Airport igen”, siger Peer H. Kristensen, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

I starten af juni måned genåbnede SAS således indenrigsruten mellem Aarhus og København, og den 30. juni lancerede flyselskabet en daglig sommerrute mellem Aarhus og Oslo. Fra september forventes ruten at være tilbage på normal frekvens med fire afgange mellem Aarhus og Oslo i hverdagene og en returflyvning om søndagen. Sommerruten tilfører en ekstra kapacitet på 10.000 sæder på SAS’ rute mellem Aarhus og Oslo.

De positive takter følges op af DAT, som den 2. juli starter sommerflyvninger mellem Aarhus og Bornholm, ligesom Ryanair også er tilbage på afgangstavlen med afgange til London den 4. juli. Ryanair genoptager også ruten til populære Gdansk, når sensommeren sætter ind i september.
Trafik 2019/6 2020/6 %
Total 48.654 1.751 -96,4%
Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte