Passagertal

Vælg venligst ude til venstre, for hvilken periode du ønsker at se vores passagerstatistik.

Passagertallene i oktober måned 2020 læner sig stort set op ad passagertallene i forrige måned, der viser, at den seneste tids smitteudvikling i verdenssamfundet fortsat afspejler sig i rejseaktiviteten i Aarhus Airport. Således afviger antallet af passagerer i oktober måned som forventet i negativ retning i forhold til samme periode i 2019. Passagertallene viser en samlet tilbagegang på 86 procent.

”Det har hovedsaligt været charterrejsende og indenrigspassagerer, som vi har haft igennem lufthavnen i oktober måned. Selvom vi kører på lavt blus, glæder vi os over, at østjyderne havde mulighed for at rejse på efterårsferie til det græske øhav, og at vi fortsat har daglige afgange mellem Aarhus og København. Smertensbarnet er naturligvis udenrigstrafikken, der nærmest er stagneret under den seneste tids smitteudvikling i det internationale samfund, og vi følger udviklingen på nær hold i tæt dialog med flyselskaberne ”, siger Peer H. Kristensen, som er administrerende direktør i Aarhus Airport.

Chartertrafikken tegner sig for det mest positive passagertal i oktober med en samlet tilbagegang på 53 procent set i forhold til samme periode i 2019, mens udenrigstrafikken kun nåede op på 1 procent af sidste års antal rejsende i oktober måned.

”Vi holder fortsat det lange lys på og forbereder lufthavnen til post-corona. Ingen pandemier har varet evigt, og vi forventer, at der vil være en stor udlængsel, der skal imødekommes, når det igen blive muligt at rejse. Samtidig med at vi ombygger lufthavnen for over 100 millioner kroner, har vi derfor fuld fokus på at styrke vores samarbejder med internationale flyselskaber og rejsebureauer, så vi kan tilbyde et attraktivt rejseudbud, når verdenskortet skifter farve igen”, afslutter Peer H. Kristensen


Trafik 2019/10 2020/10 %
Total 48.644 6.534 -86,6%
Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte