Passagertal

Vælg venligst ude til venstre, for hvilken periode du ønsker at se vores passagerstatistik.


Passagertallene i årets første måned fortsætter sidste års fremgang med en jævn stigning i forhold til flytrafikken samme måned sidste år.

Det samlede antal passagerer i Aarhus Airport viser i januar en stabil samlet fremgang på 2,4 procent i sammenligning med samme måned sidste år. Hermed rider nærlufthavnen i Aarhus videre på vækstbølgen i 2019, der fik passagertallet til at runde en halv million, hvilket gør 2019 til det bedste år siden 2012.

”At vi lander årets første måned så positivt, lover rigtig godt for 2020, hvor vi tilføjer seks nye ruter til vores forårs- og sommerprogram. Samtidig skuer vi op for kapaciteten på SAS’ ruter både til de sydeuropæiske destinationer Mallorca og Malaga og til de skandinaviske hovedstæder – særligt København og Stockholm,” siger administrerende direktør i Aarhus Airport, Peer H. Kristensen.

Januar måned byder på en flot fremgang på 16,2 procent i indenrigstrafikken. Fremgangen tilskrives, at SAS har tilpasset produktet til de østjyske erhvervsrejsendes behov og matcher afgangstiderne i forhold til efterspørgslen. En anden del af forklaringen er også at rejsende, som skal videre til europæiske storbyer, der i øjeblikket ikke er på Aarhus Airports afgangstavle, benytter København som mellemlanding.

Trafikken på ruterne fra Aarhus Airport til Stockholm Arlanda Airport, Bromma Stockholm Airport, Gdansk Lech Walesa Airport og Oslo Gardamoen Airport er nogenlunde status quo i 2020 i forhold til samme periode i 2019.

Det forventede dyk i udenrigstrafikken på 16,3 procent skyldes at ruterne til Berlin og Gøteborg ikke har været aktive i januar.


Antallet af passagerer på charterflyvningerne fortsætter med at storme frem. Her har lufthavnen i januar måned oplevet en fremgang på hele 30,5 procent, hvilket bæres af en stigende efterspørgsel på Århus Chartersde populære ruter til Madeira og Tenerife.

Januars mest trafikerede ruter var København, London Stansteead, Oslo og Gdansk. Mens Gdansk og Oslo især i stigende grad trækker trafik til Aarhus Airport, hvilket tilskrives Aarhus stigende popularitet som destination, er trafikken mellem Aarhus Airport og London Gatwick med easyJet fortsat båret af udgående trafik.

I 2020 kan østjyske rejsende se frem til åbningen af nye ruter fra Aarhus Airport til destinationerne Zadar i Kroatien, Chania og Rhodos i Grækenland, Alicante i Spanien, Varna i Bulgarien og danske Bornholm.
Trafik 2019/1 2020/1 %
Total 34.129 34.936 2,4%
Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte