Passagertal

Vælg venligst ude til venstre, for hvilken periode du ønsker at se vores passagerstatistik.


SAS-strejken og påsken smitter negativt af på passagertallene i Aarhus Airport, som for første gang i 15 måneder oplever tilbagegang i passagertallene.

Selv om en stor del af flyene i Aarhus Airport lander og letter, præcis som de plejer, har SAS-strejken i høj grad ramt den østjyske lufthavn. Det kan aflæses i passagertallene for april, der viser en tilbagegang på 2,3 procent sammenlignet med april 2018.

Tilbagegangen kommer først og fremmest fra indenrigstrafikken, der lige nu er kraftigt påvirket af strejken i SAS.

”Selvom flyvningerne i Aarhus kun i begrænset omfang er ramt, er vi langtfra gået fri af negative følgevirkninger. Mange østjyder benytter vores ruter til fx København og Oslo som hub til øvrige destinationer ude i verden, men da strejken i høj grad lammer SAS-flyvningerne fra de andre lufthavne, er efterspørgslen på ruterne fra Aarhus for en stund aftaget,” forklarer Peter Høgsberg, der er direktør i Aarhus Airport.

”Samtidig er Aarhus Airport i vid udstrækning en erhvervslufthavn, og det betyder, at påsken traditionelt er en stille periode for os. Det er også tilfældet i år,” fortæller han videre.

Bedre ser det ud for udenrigstrafikken, der for 16. måned i streg har passagerfremgang. Sammenlignet med april måned sidste år stiger udenrigstallene i den østjyske lufthavn således med 5,3 procent.
Trafik 2018/4 2019/4 %
Total 41.428 40.483 -2,3%
Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte