Passagertal

Vælg venligst ude til venstre, for hvilken periode du ønsker at se vores passagerstatistik.

Passagertal viser igen markant vækst

Trafikken i Aarhus Airport voksede med 31 procent i maj. Lufthavnen mangler endnu at åbne to nye ruter.

Den markante passagervækst i Aarhus Airport fortsætter. Således viser trafiktallene for maj 2018, at den samlede trafik er steget med 31 procent sammenlignet med maj 2017. Størst er stigningen på udenrigsflyvningerne, hvor trafiktallet er steget med hele 80,2 procent.

”Trafiktallene udgør fortsat meget behagelig læsning, og vi glæder især over, at tendensen er blivende. Det er i særlig grad de mange nye ruter fra SAS og Ryanais rute til Gdansk, der bliver altså ved med at trække stor trafik. Det understreger også, at østjyderne indtil videre har taget rigtig godt imod de mange nye ruteåbninger, hvilket alt andet lige betyder, at vi har ramt rigtigt med destinationerne,” siger lufthavnsdirektør Peter Høgsberg.

Direktøren peger endvidere på, at lufthavnen endnu har til gode at åbne nye ruter til Split med SAS og til Berlin med easyJet. Det sker i henholdsvis juni og september.

Hvad angår indenrigstrafikken, er trafiktallet faldet med 4 procent i maj sammenlignet med den tilsvarende måned sidste år. Et forhold der ikke bekymrer lufthavnsdirektøren, idet maj 2018 faktisk viser de højeste trafiktal siden november 2017 for lufthavnens altdominerende største rute mellem Aarhus og København.

”Der er tale om, at mange skandinaviske kunder nu flyver direkte fra Aarhus til Oslo og Stockholm-Arlands i stedet for at rejse via København. Det er selvfølgelig en stor bonus for de berørte passager, fordi det sparer tid, og for os betyder det kun, at udenrigsruterne nu tager en del af den trafik, der tidligere lå på Aarhus-København. Med andre ord er vi også tilfredse med udviklingen for indenrigstrafikken,” siger Peter Høgsberg.

Aarhus Airports samarbejde med SAS har resulteret i nye ruter til München, Stockholm, Oslo, Nice, Mallorca og Split. Derudover er den allerede eksisterende rute til Malaga blevet gjort til en helårsrute, ligesom SAS har øget flyvningerne mellem Aarhus og København med 20 procent. Senest har Aarhus Airport præsenteret en ny rute til Berlin med easyJet. Det er første gang, at Europas næststørste lavprisselskab er at finde i Vestdanmark.

Yderligere oplysninger og kommentarer fås ved henvendelse til Aarhus Airports direktør Peter Høgsberg på ph@aar.dk
Trafik 2017/5 2018/5 %
Total 35.788 46.889 31,0%
AFGANGE
SMS Dato Flyselskab Flynummer Til Tidspunkt Bemærkning
ANKOMSTER
SMS Dato Flyselskab Flynummer Fra Tidspunkt Bemærkning

Udvalgte one-stop

Direkte