Passagertal

Vælg venligst ude til venstre, for hvilken periode du ønsker at se vores passagerstatistik.

Trafikvæksten fortsætter i Aarhus Airport for fjerde måned i træk er der vækst at spore i Aarhus Airports passagertal.

Udviklingen er i særlig grad drevet af en kraftig vækst på udenrigstrafikken grundet nye ruter. 15,2 procent. Så meget er trafikken i Aarhus Airport steget med i februar 2018 sammenlignet med den tilsvarende måned året forinden. Årsagen til væksten skal især findes i en stigning i udenrigstrafikken på hele 37 procent.

Ledelsen i Aarhus Airport har længe peget imod 2018 som tidspunktet, hvor kurven for lufthavnens passagertal ville blive knækket. Og lufthavnsdirektør Peter Høgsberg er da også en glad mand, idet forudsigelserne nu bliver realiseret.

”Det er særdeles positivt nu at kunne forholde sig til positive gode resultater på passagertallene i nutid - i stedet for som et fremtidsscenario. Under alle omstændigheder er vi selvfølgelig meget glade for, at alt det hårde arbejde for at lave en effektiv turn-around i lufthavnen nu bærer frugt. Som ventet kan vi se, at væksten er båret af udenrigstrafikken på grund af de mange nye ruter, men det er lige så positivt, at antallet af indenrigspassagerer for første gang i mange måneder er i vækst,” siger Peter Høgsberg. Mens udenrigstrafikken er steget med 37 procent i forhold til februar 2017, er indenrigstrafikken i samme periode steget med 4,6 procent. Ligeledes er chartertrafikken steget med 1,5 procent.

Den kraftige vækst i antallet af udenrigspassagerer er et resultat af vækst på antallet af ruter fra lufthavnen, herunder den helt nye Ryanair-rute til Gdansk. Endnu mere positivt er det, at rutenettet har udsigter til at blive øget betragteligt, ikke mindst når SAS fra foråret åbner nye ruter til München, Split, Nice, Mallorca, Oslo, Malaga og Stockholm. Ligeledes har det haft positiv betydning, at der er etableret flere afgange på Ryanairs langvarigt succesfulde rute til London.

Den positive udvikling bliver understreget af, at Czech Airlines’ succesfulde rute til Prag har holdt pause i hele februar, hvorfor disse passagerer altså ikke er at finde i tallene, som ikke desto mindre er i kraftig vækst. Hvad angår indenrigstrafikken, er der grundet større efterspørgsel fra erhvervslivet, vækst i ruten mellem Aarhus og København, hvilken udgør en vigtig livsåre for det østjyske erhvervsliv. I den forbindelse glæder Peter Høgsberg sig over, at SAS har valgt at opruste på netop denne rute, således at der pr. 9. april 2018 bliver øget fra 8 til 10 daglige returflyvninger mellem Danmarks to største byer. Stigningen i chartertrafikken fra Aarhus er ligeledes et positivt tegn for Aarhus Airport, idet SAS satser stærkt på netop de mange nye solskinsruter, hvoraf de første til Mallorca og Malaga åbner den 24. marts.

Yderligere oplysninger og kommentarer fås ved henvendelse til Aarhus Airports direktør Peter Høgsberg på telefon 26 25 26 45.
Trafik 2017/2 2018/2 %
Total 24.106 27.782 15,2%
AFGANGE
SMS Dato Flyselskab Flynummer Til Tidspunkt Bemærkning
ANKOMSTER
SMS Dato Flyselskab Flynummer Fra Tidspunkt Bemærkning

Udvalgte one-stop

Direkte