Nyheder

HØJE FORVENTNINGER TIL Aarhus - PRAG

14-07-2017


Kun 2 måneder har det taget ruten Aarhus - Prag at blive en succes, og det højner forventningerne til salget af efterårs- og vinterbilletterne, som der netop er åbnet op for. 

Siden den 11. maj har det været muligt for rejselystne østjyder at flyve direkte fra Aarhus til Prag, og det har vist sig at være lidt af en succes. Belægningsprocenten på ruten har været ualmindeligt høj for en ny rute, og det gør, at man hos Aarhus Airport nu ser frem mod en efterårs- og vintersæson samt 2018 med høje forventninger. 

”Vi er meget glade og tilfredse med den store succes, ruten mellem Aarhus Airport og Prag er blevet. Det viser os, at vi ramte rigtigt med den nye rute i forhold til de rejsendes ønsker og behov, og vi ser frem imod vinterhalvåret, hvor vi forventer, at de gode takter vil fortsætte,” siger Lufthavnsdirektør i Aarhus Airport, Peter Høgsberg.

Salget for sommeren 2018 samt efterårs- og vinterhalvåret i år er netop startet, og det betyder, at der sandsynligvis er mange danskere, der vil tage turen mod hygge, skiferie, afslapning og julemarkeder i det tjekkiske. Samtidig er det forventningen, at Aarhus’ status som Europæisk Kulturhovedstad i år fortsat vil tiltrække turister den anden vej. 

”Forventningen omkring en rute som denne er traditionelt, at den især vil blive benyttet af danskere som vil opleve destinationen eller tage på forretningsrejse, og det er også tilfældet. Men vi glæder os også over at se et stigende antal tjekkere, der har fået øjnene op for, hvor fantastisk Aarhus er, og hvor let det er at komme hertil. Det er naturligvis meget positivt, og vi glæder os over, at ruten også skaffer turister til Aarhus og omegn,” siger Peter Høgsberg. 

Ruten Aarhus-Prag fungerer desuden som et springbræt for rejsende fra Østjylland, der vil længere ud i verden end Tjekkiet. Fra Prags lufthavn, Václav Havel, kan man eksempelvis opnå flyforbindelse til Venedig, Milano, Moskva  og Tel Aviv.

Ruten opereres af luftfartsselskabet Czech Airlines, som er en del af SkyTeam Airline Alliance, og ruten mellem Aarhus Airport og Prag er den første helårsrute fra Jylland til Prag, som luftfartsselskabet har.

For mere info, kontakt lufthavnsdirektør Peter Høgsberg fra Aarhus Airport på telefon 26 25 26 45 eller mail ph@aar.dk.

Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte