Nyheder

Danskerne genfinder kærligheden på ferien

30-06-2017


Små pauser fra hverdagen kan have overraskende stor betydning for parforholdet. Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse fra Aarhus Airport og Analyse Danmark.

45 procent af danskerne har oplevet at genfinde eller komme tættere på den oprindelige forelskelse i en partner igennem en ferie. Det viser en ny spørgeskemaundersøgelse, som Analyse Danmark har foretaget på vegne af Aarhus Airport. Et ganske opsigtsvækkende faktum i et land, hvor skilsmisseprocenten ifølge Danmarks Statistik ligger over 50. 

Undersøgelsens resultater kommer imidlertid ikke bag på Julie Lahme, der er livsstilsekspert og ejer af kommunikationsvirksomheden Lahme. 

”Tværtimod. Det kan jo overraske, hvor lidt tid vi i virkeligheden bruger sammen med den, vi elsker. Mellem arbejdsliv, børn og andre sociale relationer er der meget lidt tid tilbage at bruge på den, man deler livet med, og her kan det at bruge nogle fridage helt alene sammen gøre en kæmpe forskel. Det er, som tallene også viser, ofte her man finder hinanden igen,” fortæller Julie Lahme.

Den store ansvarlighed, der kendertegner mange danske par, er også en af årsagerne til parferiens positive effekt, forklarer livsstilseksperten. Modsat egne forældre slæber størstedelen af danske mødre og fædre i dag ikke deres børn med til fest og lægger dem til at sove oven på en højttaler, hvis de har haft svært ved at finde en babysitter. I stedet tager manges liv udgangspunkt i børnenes behov. Derudover er danske forældre generelt ansvarlige i forhold til arbejdsliv og karriere, som de bruger tid og tanker på, også efter arbejdstiden. Ferien bliver altså det sted, hvor parrene kan give slip på forpligtelserne og flytte sig sammen væk fra hverdagen og hen mod hinanden. 

”Når man flytter sig fra hverdagen, flytter man sig også fra madlavning, sportstasker, sengelægning og forældre-intra. Man er mere, som man var, dengang man forelskede sig i hinanden, og måske deler man en flaske vin og kigger lidt mere på stjernerne. Ferien er koncentreret tid sammen – den sætter hverdagen i relief og viser os hinanden uden undskyldninger og distraktioner. Den er rent nærvær og ren ro. Det betyder, at man har tid til at tage både konflikter og harmoni meget mere alvorligt, og den viser os også, hvad det er, vi måske i virkeligheden længes efter: Hinanden,” siger Julia Lahme.

Aarhus Airport har taget initiativ til spørgeskemaundersøgelsen for at blive klogere på danskernes rejsevaner. Blandt undersøgelsens øvrige opsigtsvækkende resultater er, at 48 procent af danskerne har prøvet at flyve alene på ferie eller weekendophold. 

Foto: 45 procent af danskerne svarer i en ny spørgeskemaundersøgelse, at de har oplevet at genfinde eller komme tættere på den oprindelige forelskelse i en partner igennem en ferie. Foto: Aarhus Airport. 

Det svarer danskerne på spørgsmålet ”Har det en positiv effekt på dit forhold at tage på en flyrejse til en udenlandsk destination sammen med din partner?”
Ja 54 %
Nej 6 %
Ved ikke 16 %
Jeg er ikke i et forhold 24 %

Det svarer danskerne på spørgsmålet ” Har du oplevet at genfinde eller komme tættere på den oprindelige forelskelse i en partner igennem en ferie?”
Ja 45 %
Nej 37 %
Har ikke været på ferie med partner 17 %

Om undersøgelsen
Spørgeskemaundersøgelsen er udarbejdet af Analyse Danmark på vegne af Aarhus Airport. Den omfatter et repræsentativt udsnit af den danske befolkning i alderen 18-74 år. Spørgeskemaundersøgelsen omfatter i alt 1.041 respondenter, som er tilfældigt udvalgt på tværs af blandt andet køn, alder og geografi, således at undersøgelsen afspejler befolkningssammensætningen på disse parametre. 


Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte