Nyheder

Aarhus Lufthavn får ny direktør

06-05-2013


Peter J. Høgsberg er blevet ansat som ny direktør i Aarhus Lufthavn med tiltrædelse den 1. juli. Han kommer fra en stilling som chef for Odense Lufthavn og skal være katalysator for en ny, mere vækstorienteret strategi.
 
Den 16. april 2013 blev Ole Paaske fritaget for arbejdet som direktør for Aarhus Lufthavn A/S efter 15 år på posten. Årsagen var, at bestyrelsen i lufthavnen besluttede at påbegynde en ”NY START” for stedets fremtidige udvikling, og en naturlig følge heraf har været at hente nye kræfter ind på direktørposten.

- Vi har scannet markedet for at finde den rigtige og naturlige arvtager til stillingen. En arvtager, der har erfaring med at gennemføre processen omkring den vækst- og udviklingsstrategi, som bestyrelsen har lagt for Aarhus Lufthavn A/S, forklarer Ango Winther, der er bestyrelsesformand i lufthavnen. 

Valget er faldet på 41-årige Peter J. Høgsberg, der er født og opvokset i Aarhus, og som gennem de sidste år har haft stor succes med udviklingen af en anden regionslufthavn, nemlig Odense Lufthavn. 

- Jeg glæder mig rigtig meget over den mulighed, jeg er blevet tilbudt, og jeg har takket ja uden tøven, forklarer Peter J. Høgsberg, der glæder sig til at få en fast dagligdag i Aarhus. – Jeg brænder for at gøre Aarhus Lufthavn stærkere ved at bringe den i samspil med det omkringliggende samfund. En regionslufthavn skal være mere end blot en terminal for folk, der kommer og går. Den skal re-tænkes i forhold til det potentiale, den har. Jeg er sikker på, at det kan udnyttes i langt højere grad. Det er langt hen ad vejen den samme proces, vi har været i gang med i Odense Lufthavn, selvom man slet ikke kan sammenligne de to lufthavne. Det handler om at få stemningen i erhvervslivet og regionen aktiveret. Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang!, slår han fast. 

Peter J. Høgsberg er oprindeligt uddannet kommerciel pilot fra Oxford Aviation Academy og lufthavnsbrandmand, og han har mange års erfaring fra luftfartsbranchen. Bl.a. som direktør for en flysalgsvirksomhed med udstationering i Moskva, Rusland. Senest har Peter J. Høgsberg været chef for Odense Lufthavn, der har været gennem en særdeles succesfuld omstillingsperiode ”fra den gamle til den nye måde”, som han selv udtrykker det. 

- Det er afgørende, at vi får nyt blod og ny energi ind på direktørposten i Aarhus Lufthavn A/S, og vi er rigtig glade for at have fået Peter på posten. Han har mange idéer og et stort drive mod at bringe lufthaven i Aarhus til et nyt og spændende niveau, pointerer Ango Winther. – Vi ønsker, at lufthavnen skal være meget mere end et stykke infrastruktur. Den skal i langt højere grad være et servicerende organ for erhvervslivet og det omkringliggende samfund. Ellers overlever vi ikke på lang sigt, og det har vi i sinde at gøre! 

Der blev i forbindelse med Ole Paaskes afgang etableret en midlertidig ledelse i Aarhus Lufthavn, som vil fungere, indtil Peter J. Høgsberg tager over pr. 1. juli 2013. – Det er vigtigt for mig at afslutte mit arbejde i Odense på en ordentlig måde, da jeg vil efterlade Odense Lufthavn i rigtig god stand med stor respekt for de projekter der er i gang, konkluderer Peter J. Høgsberg. For yderligere info, kontakt venligst:

Ango Winther, tlf. 8775 7002 eller mobil 2711 0809 eller Peter J. Høgsberg, mobil 26 25 26 45


Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status
Rejsemål direkte fra Aarhus Airport

Udvalgte one-stop

Direkte