Nyheder

Aarhus Airport frikendt i EU-sag

20-02-2014


EU-Kommissionen siger god for aftale, der i 1999 blev indgået mellem Aarhus Airport og luftfartsselskabet Ryanair i form af nedslag i lufthavnsafgifter og markedsføringsstøtte.

EU-Kommissionen meddelte torsdag d. 20. februar 2014 i en pressemeddelelse, at det var helt i overensstemmelse med EU's skrappe regler mod statsstøtte, at Aarhus Airport i 1999 gav lavprisselskabet Ryanair særligt gode arbejdsbetingelser ved at give selskabet markedsføringsstøtte og nedslag i lufthavnsafgifterne.

Af pressemeddelelsen fremgår, at støtten ikke udgør ulovlig statsstøtte, fordi Aarhus Airport handlede, "som enhver anden markedsøkonomisk investor" ville have gjort.  Undersøgelsen viste navnlig, at lufthavnen valgte det mest fordelagtige og indbringende alternativ, da den ændrede lufthavnsafgifterne og indgik aftalen med Ryanair.

 
- Det betyder, at nedslaget i afgifterne og de øvrige ordninger med Ryanair ikke havde en konkurrencefordrejende virkning, eftersom de blev aftalt på normale markedsvilkår, lyder det fra kommissionen.
 
 
Læs hele afgørelsen hér.

Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte