Nyheder

Årets sjette nye destination

06-04-2017


I maj får østjyderne endnu en charterdestination fra Aarhus Airport. Dermed er antallet af lufthavnens destinationer vokset med 33 procent alene i 2017.

Der var 9, og nu er der 15. Antallet af rejsemål fra Aarhus Airport er i voldsom vækst, og lufthavnen udvider nu med årets sjette nye destination. Denne gang via Århus Charter til Sivota – også kendt som det græske Caribien på grund af sin smukke natur. 

”Vi ved, at mange østjyder foretrækker at rejse fra Aarhus Airport, fordi det er tæt på deres hjem, og fordi selve processen er hurtig og bekvem uden lange ventetider i lufthavnen. Til gengæld har lufthavnen tidligere haft den udfordring, at der har været for få muligheder for de rejsende. Det laver vi om på nu, og derfor glæder det mig, at vi endnu engang kan føje en ny destination til det i forvejen voksende katalog af rejsemål, ” siger lufthavnsdirektør Peter Høgsberg. 

Med tilgangen af Sivota som ny destination er Aarhus Airport nu oppe på seks tilføjelser til lufthavnens 2017-program. Som forklaring på den markante vækst inden for få måneder peger Peter Høgsberg på vigtigheden af kontinuitet og ro omkring lufthavnens set-up.

”Væksten kommer ikke bag på os, for det er noget, vi har arbejdet på længe, men at den udfolder sig netop nu er udtryk for den ro, det har bragt med sig, at diskussionen om lufthavnens placering er bragt til ende. Nu tør vores primære kunder at investere i lufthavnen, fordi de har vished for, hvordan fremtiden ser ud. Den form for stabilitet får vi i høj grad understreget vigtigheden af i øjeblikket,” siger han. 

Grækerne kalder selv Sivota for ”det græske Caribien”, fordi området er blandt de absolut smukkeste på det græske fastland. Det skyldes ikke mindst et krystalklart hav, hvide sandbunde og en meget frodig vegetation. Havnebyen Sivota er beliggende langs kysten ved Det Ioniske Hav cirka 10 kilometer fra Korfus sydspids. Området er omkranset af små ubeboede øer, og der er blandt andet mulighed for at snorkle, dykke og udforske de mange uberørte strandområder i små eksotiske bugter og laguner. 

Århus Charter flyver fra den 20. maj 2017 mellem Aarhus Airport og Preveza, hvorfra turen går videre til Sivota med bus. Lufthavnen i Preveza er i øvrigt den samme ankomstlufthavn, som benyttes ved rejser til den græske ø Ithaca, hvorfor Aarhus Airport altså nu har åbnet for to forskellige rejsemål via samme lufthavn. Der flyves til og med lørdag den 14. oktober 2017, dog med en pause i august.

Aarhus Airport har direkte ruter til henholdsvis København, London, Gøteborg, Stockholm, Oslo, Malaga, Prag (fra maj 2017), Gdansk (fra oktober 2017) og Eindhoven (fra oktober 2017). Derforuden giver lufthavnen adgang til seks charterdestinationer i form af Mallorca, Cypern, Tenerife, Madeira, Ithaca (fra maj 2017) og Sivota (fra maj 2017). 


Om Aarhus Airport
Aarhus Airport har som ambition at forbinde Østjylland med populære storbyer i Europa og andre væsentlige rejsemål. Rejsemålene sigter imod at tilfredsstille det østjyske erhvervsliv såvel som turister fra lufthavnens ophavsland. Den største rute i Aarhus Airport er indenrigsruten mellem Aarhus og København, som hvert år fragter knap 200.000 passagerer. Det tager cirka 35 minutter at nå Aarhus Airport fra hjertet af Aarhus.  

(Pressemeddelelse udsendt d.d.)

Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status
Rejsemål direkte fra Aarhus Airport

Udvalgte one-stop

Direkte