Nyheder

Bedre end budget i Første halvår

12-08-2014


På trods af, at passagertallene er faldet en smule, betyder store omkostningsreduktioner, at Aarhus Airport har opnået et bedre resultat i første halvår end budgetteret. Direktionen arbejder hårdt på den plan, som skal sikre østjyderne en kommercielt bæredygtig lufthavn i fremtiden.
 
Aarhus Airport ejes i fællesskab af Favrskov, Norddjurs, Randers, Syddjurs og Aarhus Kommuner, og lufthavnens bestyrelse har tidligere i år igangsat en strategisk drøftelse af lufthavnens fremtidsmuligheder med afsæt i en række analyser af lufthavnens drift og potentiale. Formålet med dette arbejde er at sikre, at det østjyske erhvervsliv og beboerne i Østjylland også i fremtiden har en god og kommercielt bæredygtig lufthavn. Direktionen i Aarhus Airport arbejder i øjeblikket på dette strategimateriale, samt en investeringsplan, som vil blive fremlagt for bestyrelsen i løbet af efteråret. 
 
I færd med at knække koden
Der er i dag holdt bestyrelsesmøde i Aarhus Airport A/S, og lufthavnsdirektør Peter Høgsberg udtrykker i den forbindelse stor tilfredshed med resultatet for første halvår: 
 
- Resultatet indikerer, at vi er ved at knække koden. Vi følger planen, og det er dejligt fortsat at have bestyrelsens opbakning til det arbejde, vi er i fuld gang med. Det er afgørende, at lufthavnens direktion har fået og får den arbejdsro, vi har brug for, til at færdiggøre en robust forretningsplan for fremtiden, forklarer han.
 
Målet med den nye strategi- og investeringsplan er, at den skal godkendes af lufthavnens bestyrelse, så byrådene i de fem ejerkommuner kan tage stilling til behovet for yderligere økonomisk indskud i lufthavnen. 
 
For yderligere info og kontakt: Lufthavnsdirektør Peter Høgsberg +45 26 25 26 45 eller ph@aar.dk.     
 
 
Om Aarhus Airport
Aarhus Airport blev oprindeligt etableret som militær flyvestation i 1943 af den tyske besættelsesmagt, som dog aldrig nåede at tage flyvestationen i brug. I dag er Aarhus Airport østjydernes lufthavn med blot en halv times kørsel fra Aarhus. Med et rute- og charternet, der dækker hele Europa, sikrer vi det østjyske erhvervsliv og østjyderne hurtig og nem adgang til og fra europæiske destinationer som fx London, Malaga, Barcelona, Stockholm, Cypern og Kreta. Via vores rute til København, som har eksisteret siden 1946, sikrer vi desuden, at østjyderne kan komme videre ud i verden til destinationer, som vi ikke selv har direkte flyvninger til.  Aarhus Airport beskæftiger ca. 100 medarbejdere – fra check-in-medarbejdere og passagerservice til ramp- og security-folk. 

Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte