Nyheder

To nye ruter på vingerne fra Aarhus Airport

22-05-2017


De første chartergæster er nu lettet fra Aarhus mod de græske destinationer Ithaca og Sivota. Ifølge Aarhus Airport skaber de nye ruter helt nye muligheder for østjyderne.

For anden gang inden for få uger har guldsaksen til officielle indvielser været i brug i Aarhus Airport. Sammen med Århus Charter indviede lufthavnen tidligt lørdag morgen således to nye ruter til græske Ithaca og Sivota, som begge er nye charterdestinationer for østjyderne. Vel at mærke destinationer som ifølge lufthavnsdirektør Peter Høgsberg kan være med til at ændre lufthavnens samlede palet af tilbud radikalt.

”Både Ithaca og Sivota er små perler, som uden tvivl vil falde i vores charter-publikums smag. Mere overordnet giver det voksende antal destinationer fra østjydernes nærlufthavn en række muligheder, som ikke har eksisteret tidligere. Alene i 2017 er antallet af destinationer direkte fra Aarhus Airport vokset med 33 procent. Det vil alt andet lige være en gevinst for både erhvervsrejsende og charterturister,” siger Peter Høgsberg.

Begge ruter tilbydes i samarbejde med Århus Charter, hvis bureauchef Henrik G. Jensen udtrykker glæde over at kunne tilbyde østjyderne endnu flere rejsemål fra Aarhus.

”Vi har et stærkt samarbejde med Aarhus Airport og er meget glade for at kunne udbygge det yderligere ved sammen at tilbyde rejser til to græske destinationer, som ikke er overrendt af turister og neonskilte. Har man som rejsende prøvet at besøge de mere traditionelle græske rejsemål, er dette en god mulighed for at opleve det ægte og autentiske Grækenland og ikke mindst en meget imødekommende lokalbefolkning,” siger Henrik G. Jensen.

Ithaca er beliggende i det Ioniske Hav vest for Grækenlands fastland. Øens omdrejningspunkt er havnebyen Vathi, der byder på et væld af små gader, butikker og tavernaer. Området byder ligeledes på strande med krystalklart vand, ligesom øen er velegnet til aktive ferier med eksempelvis sejlads og kajak samt vandring i bjergene. Overordnet udmærker Ithaca sig i høj grad ved at være uspoleret af turisme, hvorfor øen giver et autentisk billede af livet på de græske øer.

Grækerne kalder selv Sivota for ”det græske Caribien”, fordi området er blandt de absolut smukkeste på det græske fastland. Det skyldes ikke mindst et rent og indbydende hav, hvide sandbunde og en meget frodig vegetation. Havnebyen Sivota er beliggende langs kysten ved Det Ioniske Hav cirka 10 kilometer fra Korfus sydspids. Området er omkranset af små ubeboede øer, og der er blandt andet mulighed for at snorkle, dykke og udforske de mange uberørte strandområder i små eksotiske bugter og laguner.

Århus Charter flyver fra den 20. maj mellem Aarhus Airport og lufthavnen i Preveza, hvorfra turen går videre til henholdsvis Ithaca og Sivota. Der flyves til og med lørdag den 14. oktober, dog med en pause i august.

Aarhus Airport har direkte ruter til henholdsvis København, London, Gøteborg, Stockholm, Oslo, Malaga, Prag, Gdansk (fra oktober 2017) og Eindhoven (fra oktober 2017). Derforuden giver lufthavnen adgang til seks charterdestinationer i form af Mallorca, Cypern, Tenerife, Madeira, Ithaca og Sivota.

Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte