Nyheder

NU ER DE FØRSTE ØSTJYDER LETTET MOD PRAG

12-05-2017


Aarhus Airport indviede torsdag Østjyllands direkte rute fra Aarhus til Prag med Czech Airlines. Det er første gang nogensinde, at der er direkte flyforbindelse imellem de to byer. 

Fire ugentlige afgange mellem Aarhus Airport og Prag. Det er virkeligheden, efter at Aarhus Airport torsdag indviede sin nye rute til den tjekkiske hovedstad og altså sendte det første fly fra Czech Airlines på vingerne. Vel at mærke en fuldt booket jomfrurejse, hvilket faldt i god jord hos lufthavnsdirektør Peter Høgsberg. 

”Vi har store forventninger til ruten, som både giver østjyderne direkte adgang til en attraktiv europæisk storby og skaber nye muligheder for turismen i Aarhus. Derfor glæder det mig selvfølgelig, at ruten nu har fået en flyvende start. Det er fantastisk at sende et helt fyldt fly af sted på den første afgang, og jeg glæder mig ikke mindst over, at der allerede er solgt så mange billetten til ruten, at Czech Airlines har indsat større fly på flere af afgangene, for at sædekapaciteten kan følge med efterspørgslen,” siger Peter Høgsberg.  

Indvielsen af den nye rute skete ved et arrangement i lufthavnen med deltagelse af blandt andre borgmester i Syddjurs Kommune Claus Wistoft og den tjekkiske ambassadør Jiří Brodský. Da det første fly landede, blev det vanen tro mødt med en vandportal, hvor to brandbiler skyder vand hen over maskinen. Ligeledes fik passagererne fornøjelsen af såkaldt rutekage, inden de gik ombord på flyet, ligesom snoren blev klippet over på ceremoniel vis af den tjekkiske ambassadør.  

Blandt de øvrige deltagere i indvielsen var repræsentanter fra både rejsebranchen og erhvervslivet i Østjylland, ligesom turistorganisationer som VisitAarhus, Czech Tourism og Kulturby 2017 var at finde i lufthavnen.  

Flyvningerne mellem Aarhus og Prag tager cirka to timer. Det er første gang nogensinde, at der etableres en direkte flyrute mellem de to byer. Derudover sikrer ruten østjyderne adgang til en lang række destinationer i Europa, Mellemøsten og Asien via lufthavnen i Prag. Fra lufthavnen Václav Havel er der således direkte forbindelser til blandt andet Budapest, Tel Aviv, Moskva, Warszawa, Bratislava, Kiew, Skopje, Milano – og nu altså også Aarhus.  

Foruden Prag har Aarhus Airport i 2017 præsenteret nye ruter til henholdsvis Malaga, Gdansk, Eindhoven samt de græske destinationer Ithaca og Sivota.  

Afgangstider: 

Søndage: Afg. AAR kl. 19.40 – ank. PRG 21.45 // Afg. PRG kl. 17.10 – ank. AAR kl. 19.10 

Mandage: Afg. AAR kl. 19.40 – ank. PRG 21.45 // Afg. PRG kl. 17.10 – ank. AAR kl. 19.10 

Torsdage: Afg. AAR kl. 09.35 – ank. PRG 11.40 // Afg. PRG kl. 07.05 – ank. AAR kl. 09.05 

Fredage: Afg. AAR kl. 09.35 – ank. PRG 11.40 // Afg. PRG kl. 07.05 – ank. AAR kl. 09.05

Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte