Nyheder

70 ÅR MED AARHUS AIRPORT

13-09-2016


2016 er året, hvor Østjylland kan fejre et regionalt klenodie, en ’grand old lady’. På fredag den 16. september 2016 fylder Aarhus Airport nemlig rundt. Her er det præcis 70 år siden, at ruten Tirstrup-København blev indviet og dermed markerede startskuddet til lufthavnens lange virke. 

Aarhus Airport. Elsket og hadet. Udskældt og forsvaret. Lufthavnen, der gennem 70 år nu har forbundet østjyderne med resten af verden, blev bygget af tyskerne under Anden Verdenskrig og er i dag et regionalt klenodie, som alle i Østjylland kender og så godt som alle har en holdning til. I en stor del af sin levetid har lufthavnen været til debat og diskussion. Og mens den ene debat og idé har afløst den næste, så har lufthavnens skiftende medarbejdere drevet lufthavn og sikret nem adgang til verden – fra østjydernes ’egen baghave’. Og det bliver de ved med at gøre.  
 
En lufthavn er muligheder 
”Vi elsker Aarhus Airport og alt det, den repræsenterer,” udtaler Peter Høgsberg, der siden maj 2013 har været lufthavnsdirektør i Aarhus Airport og dermed repræsenterer den nyeste epoke i lufthavnens historie. ”For en lufthavn er ikke bare en lufthavn. Den er et aktiv, et værktøj, et middel, der sætter dig i stand til at have tid til, at kunne opnå og ikke mindst at opleve netop det, der er vigtigt for dig. Uanset om du rejser i forbindelse med dit arbejde eller skal på eventyr som privatperson. En lufthavn er med andre ord symbolet på og realiseringen af en hel masse muligheder, vi som moderne mennesker ser som en naturlig del af livet – og det er vi rigtig glade for at kunne tilbyde både østjyder, østjyske virksomheder samt uddannelses- og forskningsmiljøet i regionen,” slår Peter Høgsberg fast. 
 
Og han forklarer samtidig, at lufthavnen lige nu har større fokus end nogensinde på at udvikle ruteforbindelserne til og fra Østjyllands største by – med lufthavnens nye ruteudvikler engelske David Surley i spidsen. ”Vores ønske er som altid at skaffe vores passagerer så nem, konkurrencedygtig og effektiv adgang til resten af verden som overhovedet muligt. Lige nu har vi blandt andet stort fokus på de ekstremt gode forbindelser til USA, som østjyderne skal have øjnene op for, at de faktisk har – fx Boston, San Francisco, Los Angeles, Miami og New York via København eller Stockholm,” fortæller Peter Høgsberg. 
 
Aarhus investerer i Aarhus Airport 
Seneste milepæl i lufthavnens historie og udvikling blev føjet til tidslinjen den 31/8-16, hvor Aarhus Byråd med borgmester Jacob Bundsgaard i spidsen besluttede, at det ikke er realistisk at bygge en ny lufthavn tættere på Aarhus, og at man i stedet ønsker at udvikle og investere i den eksisterende lufthavn. 
 
"Den klare udmelding fra Aarhus’ borgmester og byrådet glæder os, da den forhåbentlig kan være med til yderligere at stabilisere vores dagligdag og fremtid,” siger Peter Høgsberg. "I vores optik er det et skridt i den rigtige retning, at der tegner sig et flertal for, at man vil foretage de investeringer i lufthavnen, som vi alle ved er så tiltrængte”. 
 
Åbent arrangement – for alle | For at markere lufthavnens 70 års fødselsdag afholdes der på fredag den 16/9-16 et åbent arrangement i lufthavnen, hvor alle er velkomne. Det er Rønde Lokalhistoriske Forening, der står bag arrangementet, der finder sted i tidsrummet kl. 14.30-17.00.

(Pressemeddelelse udsendt d.d.).

Departures
SMS Date Airlines Flight no. to time  Status
ARRIVALS
SMS Date Airlines flight no. From     time  status

Udvalgte one-stop

Direkte